Medeniyet'in neresindeyiz?

Asya Hun İmparatorluğuyla başlayan Türklerin devlet olma ve medeniyet inşa etme serüveni 2238 yıldır devam ediyor. Peki, “medeniyet” diğer bir adıyla “uygarlık” ne demek? “Uygar” kelimesi tarihte ilk...

Asya Hun İmparatorluğuyla başlayan Türklerin devlet olma ve medeniyet inşa etme serüveni 2238 yıldır devam ediyor.

Peki, “medeniyet” diğer bir adıyla “uygarlık” ne demek?

“Uygar” kelimesi tarihte ilk yerleşik hayata geçen, geçim kaynağı olarak tarım ve ticareti seçen ilk Türk devleti olan Uygurlardan gelmektedir. Bugün medeniyet ve uygarlık dendiğinde ne hazindir ki akla batı geliyor.

Batılı hayat tarzının benimsenmesi anlamında kullanılan medeniyet ve uygarlığın tam olarak tekelleşmediği, küreselleşmeyle birlikte bugün “modern medeniyet” olarak “batı medeniyeti” tüm dünyaya pazarlanıyor.

Medeniyeti teknik ve teknolojik yenilikleri ithal etmekten, başka millet ve medeniyetlerin “doku uyuşmazlığına” sebep olan kanunlarını kendine uyarlamaktan ibaret sandığımız için bu gün bir Türk medeniyetinden bahsedemiyoruz.

Ne kendi medeniyetimizi inşa edebilmişiz ne de İslam medeniyetine sahip çıkabilmişiz…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
MÜSRİF KART 25 Şubat 2019 | 60 Okunma Yeni moda; yıllara meydan okuma 18 Şubat 2019 | 169 Okunma Bu adamı hangi ormandan kesmişler? 04 Şubat 2019 | 140 Okunma En kolay ölüm 30 Ocak 2019 | 373 Okunma BİR DÜŞÜNCE BİR EYLEM 24 Ocak 2019 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar