KADROLU MUHALEFET CHP

Türkiye’nin en köklü partisi olan CHP, yıllar yılı kendisini Cumhuriyeti kuran parti olarak tanımladı. 1950’den bu yana çeşitli koalisyonlarda yer almış olsa da tek başına iktidar olamadı.68 yılda 6...

Türkiye’nin en köklü partisi olan CHP, yıllar yılı kendisini Cumhuriyeti kuran parti olarak tanımladı. 1950’den bu yana çeşitli koalisyonlarda yer almış olsa da tek başına iktidar olamadı.

68 yılda 6 yıl iktidarda bulundu. Bu altı yıllık iktidar serüveni koalisyon ve azınlık hükümetlerinden ibaretti.

Bunun en önemli sebeplerinden biri Cumhuriyetin kurucu kadrolarını kutsamak adına Osmanlıyı reddetmeleriydi.

Bu reddi miras anlayışı aynı zamanda toplumda dini deruni hayatı hafife alan bir parti izlenimi oluşturdu. Çünkü Osmanlıyı reddetmek İslam’ı reddetmekti.

Oysa Cumhuriyetin kurucu kadroları Alaattin’in Sihirli Lambasından çıkmamış. “Hasta Adam” ilan edilen Osmanlı Devletinin, “Kızıl Sultan” diye tabir edilen Cennetmekân 2. Abdülhamit Han’ın açmış olduğu mekteplerde, medreselerde, rüştiyelerde, mülkiyelerde yetişmişlerdi.

Maksadım modaya uyup CHP’yi eleştirmek bütün sıkıntıların müsebbibi olarak göstermek değil... Piyasada yeterince bunu alışkanlık haline getirmiş önemli kalemler var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
MÜSRİF KART 25 Şubat 2019 | 60 Okunma Yeni moda; yıllara meydan okuma 18 Şubat 2019 | 170 Okunma Bu adamı hangi ormandan kesmişler? 04 Şubat 2019 | 143 Okunma En kolay ölüm 30 Ocak 2019 | 374 Okunma BİR DÜŞÜNCE BİR EYLEM 24 Ocak 2019 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar