Biyolojik Silahlar

 Türkiye’nin üç tarafı denizlerle kaplı, dört tarafı düşmanlarla çevrili denirdi. Aslında bu söz yabana atılacak bir söz değil. Hatta eksik. Buna yeryüzünü ve gökyüzünü de...

 Türkiye’nin üç tarafı denizlerle kaplı, dört tarafı düşmanlarla çevrili denirdi. Aslında bu söz yabana atılacak bir söz değil. Hatta eksik. Buna yeryüzünü ve gökyüzünü de eklemek icap eder.

Tarihte biyolojik silah nasıl kullanıldı, günümüzde nasıl kullanılıyor? Teknolojinin gelişmesiyle beraber klasik yöntemler unutulmuş olsa da hala kullanılan yöntemler mevcut.

Bursa’da bir çiftçi tarlasında ceviz ağaçlarını ilaçlarken, paraşütle atılmış içinde milyonlarca böceğin olduğu bir poşet buluyor. Sırtındaki ilaç pompasıyla hemen müdahale ederek büyük çoğunluğunu öldürüyor.

Tabi Bursalı Mustafa amca, hemen yetkililere haber veriyor. Nedir ne değildir diye.

Peki, bu türüne pek rastlanmayan milyonlarca böcekleri havadan paraşütle kim ya da kimler, hangi güç, ne amaçla atıyor?

Herhalde yan köyden Hasan amca tarlayı-tapanı, bahçeyi-bostanı bırakıp, milyonlarca böcek yetiştirip, poşete doldurup, paraşüt takıp, havadan geçen havayolu şirketlerinden birine rica edip “ geçerken şunu komşu köyden falancanın tarlasına atın” demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
MÜSRİF KART 25 Şubat 2019 | 60 Okunma Yeni moda; yıllara meydan okuma 18 Şubat 2019 | 170 Okunma Bu adamı hangi ormandan kesmişler? 04 Şubat 2019 | 143 Okunma En kolay ölüm 30 Ocak 2019 | 374 Okunma BİR DÜŞÜNCE BİR EYLEM 24 Ocak 2019 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar