ASIL HEDEF İRAN

ABD Başkanı Donald Trump’ın  İran ile yapılan Nükleer Anlaşmadan çekilme kararı ve ekonomik yaptırımlara tekrar başlanacağı açıklaması; İran ile ticari ilişkileri bulunan ülkelerde...

ABD Başkanı Donald Trump’ın  İran ile yapılan Nükleer Anlaşmadan çekilme kararı ve ekonomik yaptırımlara tekrar başlanacağı açıklaması; İran ile ticari ilişkileri bulunan ülkelerde tedirginliğe sebep oldu.

Önemli kalemlerde yaptırım kararı alan ABD, tüm ülkelerden bu yaptırımlara uymasını istiyor. Aba altından sopa göstermeyi de ihmâl etmiyor.

İran ile ticaret yapan ülkelere üç ve altı aylık bir geçiş süreci tanıyan Trump; “İran’la iş yapan ABD ile yapamaz” sözüyle sindirme politikası izliyor.

Her ne kadar Rusya, Çin, Almanya, İngiltere, Fransa Nükleer Anlaşmanın korunmasından yana tavır almış olsalar da, Avrupa’nın önemli otomotiv şirketleri Mercedes, Renault ve Peugeot İran pazarından çekildiklerini açıkladılar.

Yani, durum; İran için pek iç açıcı değil!

Yaptırımlar için gönüllü olan ülkelerin yanında itiraz eden ülkelere heyetler gönderiliyor, tehdit şantaj içerikli söylem ve sunumlarla küresel haraç sistemine boyun eğmeleri isteniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
MÜSRİF KART 25 Şubat 2019 | 60 Okunma Yeni moda; yıllara meydan okuma 18 Şubat 2019 | 170 Okunma Bu adamı hangi ormandan kesmişler? 04 Şubat 2019 | 143 Okunma En kolay ölüm 30 Ocak 2019 | 374 Okunma BİR DÜŞÜNCE BİR EYLEM 24 Ocak 2019 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar