KARARI “DEVLET AKLI” VERECEK

Uluslararası ilişkilerde dengeyi gözetmek, stratejik hareket edebilmek, doğru dili kullanmak, ülkeye yönelik tehdit ve saldırılara karşı toplumu mobilize etmek, makul anlaşılır söylemlerle zinde ve teyakkuzda tutmak çok...

Uluslararası ilişkilerde dengeyi gözetmek, stratejik hareket edebilmek, doğru dili kullanmak, ülkeye yönelik tehdit ve saldırılara karşı toplumu mobilize etmek, makul anlaşılır söylemlerle zinde ve teyakkuzda tutmak çok  önemlidir. Buna diğer ülkelerden gelen destekleyici açıklamalar da eklendiğinde, muhatabınıza kolay lokma olmadığınız mesajını vermiş olursunuz.

Uluslararası ilişkilerde verdiğiniz her taviz başka tavizlerin serisine maruz kalmaktır.

Ekonomik ağırlık merkezinin batıdan doğuya kaydığı bir dönemde zamanın ruhunu ve güç dengelerini iyi okuyabilmek ve ona göre konumlanabilmek ülkelerin istikbali için son derece önemlidir.

Rusya ile aramız bozulduğunda ABD’ye yaklaşan, ABD ile ipler gerildiğinde dümeni Rusya’ya kıran, Avrupa Birliğinden umudu kesip Şangay 5’lisinden bahsetmek söylemde stratejik manevra amaçlı olsa da, pratikte savrulan bir Türkiye izlenimi veriyor.

ABD ile son günlerde yaşananlar “papaz krizi” olarak lanse edilse de olayın perde arkası İran’la alakalı.

Geçen haftaki yazımızda bu konuya değinmiştik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
MÜSRİF KART 25 Şubat 2019 | 60 Okunma Yeni moda; yıllara meydan okuma 18 Şubat 2019 | 170 Okunma Bu adamı hangi ormandan kesmişler? 04 Şubat 2019 | 143 Okunma En kolay ölüm 30 Ocak 2019 | 374 Okunma BİR DÜŞÜNCE BİR EYLEM 24 Ocak 2019 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar