Marjinal mehdi tiplemeleri -1-

Günümüzde, bir takım dini argümanları kullanarak çalgı- çengi eşliğinde raks seansları düzenleyen, mehdi olduğunu iddia eden şizofrenik şarlatanların bu ülkede alıcı buluyor olması...

Günümüzde, bir takım dini argümanları kullanarak çalgı- çengi eşliğinde raks seansları düzenleyen, mehdi olduğunu iddia eden şizofrenik şarlatanların bu ülkede alıcı buluyor olması gerçekten içler acısı bir durum.

Daha vahimi, bu eksantrik yapıların İslam’ın omurgasını oluşturan inanç gruplarıyla irtibatlandırarak, beraber mahkum etmeyi, aynı sepete koymayı alışkanlık haline getirmiş bir güruhun varlığı.

Meseleye sosyolojik perspektiften bakmaya çalışırken akla- karayı, sapla- samanı birbirine karıştıran kerameti kendinden menkul belagat mahrumu bilumum insan var ekranlarda.

Meseleye bilimsel yaklaşan, ilmi ile âmil BEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi değerli hocam Dr. Murat Akın’ın Adnan Oktar ve diğer versiyonlarıyla alakalı daha önce hazırlamış olduğu çalışmasından ilginç analizlere yer vermek istiyorum.

““Mehdi” kelimesi Kur’an-ı Kerim’de üç anlamda kullanılmaktadır.”

1-“Yol gösteren” anlamında peygamberler için kullanılmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
MÜSRİF KART 25 Şubat 2019 | 60 Okunma Yeni moda; yıllara meydan okuma 18 Şubat 2019 | 169 Okunma Bu adamı hangi ormandan kesmişler? 04 Şubat 2019 | 140 Okunma En kolay ölüm 30 Ocak 2019 | 373 Okunma BİR DÜŞÜNCE BİR EYLEM 24 Ocak 2019 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar