Dava nedir? Dava adamı kimdir?

Dava! Her insanın zihninde farklı anlamı olan bir kelime! Gerek anlamı ve gerekse zihinde oluşturduğu çağrışımla insan için pek çok anlam ifade etmesi bir yana aynı zamanda çevresinde oluşturulan deruni anlamla...

Dava! Her insanın zihninde farklı anlamı olan bir kelime! Gerek anlamı ve gerekse zihinde oluşturduğu çağrışımla insan için pek çok anlam ifade etmesi bir yana aynı zamanda çevresinde oluşturulan deruni anlamla birlikte kutlu bir hale bürünen bir kelime!

Sözlükler dava için birçok tarif yapsalar da insanlar davayı bir değer ve inanç manzumesi olarak anlamışlardır. İnsanın ve insanlığın kurtuluşuna vesile olacak yegâne yol olarak görülmüştür dava! Tüm dünyanın barış içinde huzurlu bir hayat sürmesinin yoludur aynı zamanda. Haksızlıkları ortadan kaldırmak için hedefleri olan bir fikri harekettir dava! İyinin, güzelin, doğrunun ve faydalı olanın hayata hâkim olmasının kelimelerde anlam bulmasıdır. Zira iyinin, güzelin, doğrunun ve faydalı olanın hâkim olduğu bir dünyada ancak insanlar saadete erebilirler. Saadete ermek de davanın nihai hedeflerinden birisidir.

İlk insandan günümüze değin gelen milyarlarca insanın her birisinin ayrı ayrı davaların olabileceğini düşünebiliriz. Her insanın kendine has bir dünyası ve bu dünyada kendince doğruları vardır. Kimisi için ulvi bir uğraşı, kimisi içinse süfli bir amaçtır. Kimisi için yaşamın anlamı kimisi için emeline ulaşmanın aracıdır dava! Âlemlerin Rabbi olan Allah, insanı bir başına bıraksaydı elbette herkes kendi doğrusu adına yani davası uğruna mücadele verirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
MÜSRİF KART 25 Şubat 2019 | 60 Okunma Yeni moda; yıllara meydan okuma 18 Şubat 2019 | 170 Okunma Bu adamı hangi ormandan kesmişler? 04 Şubat 2019 | 143 Okunma En kolay ölüm 30 Ocak 2019 | 374 Okunma BİR DÜŞÜNCE BİR EYLEM 24 Ocak 2019 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar