Öğrencilerin yurt meselesi ya da dikensiz gül bahçesi

Üniversite sınavını kazananlar için bu hafta heyecanlı geçeceğe benziyor. Zira kayıt haftası bu hafta. Yüzbinlerce gencimiz bu hafta gerçekleştirecekleri kayıt sonrasında üniversiteli olmanın ilk...

Üniversite sınavını kazananlar için bu hafta heyecanlı geçeceğe benziyor. Zira kayıt haftası bu hafta. Yüzbinlerce gencimiz bu hafta gerçekleştirecekleri kayıt sonrasında üniversiteli olmanın ilk heyecanını yaşayacaklar. Bir onlar kadar da veliler heyecanlı ve telaşlı olacaklar. Hem çocuklarının üniversiteye başlamasının heyecanını duyacaklar ve onlarla gururlanacaklar hem de yaşadıkları ilden başka bir ilde okul kazananlar çocukları için barınma telaşesinde olacaklar.

Çocukların yurt / ev bulması öyle sanıldığı kadar kolay bir iş değildir bilesiniz. Daha önce hiç ayak basılmamış bir şehirde muhtemelen tanıdığın da olmadığı bir yerde okuyacak olan çocuğun akıbeti velileri ciddi olarak telaşlandırıp endişelendirmektedir. Hele ki kız çocukları için bu endişe daha da artmaktadır. Kız çocuğunun tamamen yabancı bir yerde başına olmadık şeylerin gelebileceği korkusu aileleri tasalandırmaktadır.

Eskiye nazaran özellikle yurt / ev konusunda oldukça ilerleme kaydedildiğini söyleyebiliriz. Pek çok yerde öğrencilerin barınması için hem devlet hem de özel sektör yurtları mevcut. Öğrencilerin çeşitli sebeplerden yurtlarda yer bulamasa bile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde oluşturulan öğrenci evlerinde kendilerine bir yer bulma şansları da var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
MÜSRİF KART 25 Şubat 2019 | 60 Okunma Yeni moda; yıllara meydan okuma 18 Şubat 2019 | 170 Okunma Bu adamı hangi ormandan kesmişler? 04 Şubat 2019 | 143 Okunma En kolay ölüm 30 Ocak 2019 | 374 Okunma BİR DÜŞÜNCE BİR EYLEM 24 Ocak 2019 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar