Öğretmenler ne ister?

Tam iyi şeylerden bahsedelim diyecek oluyoruz, yine olan oluyor ve filmi yine en başa alıyoruz. Sahne yine bir sınıf. Öğretmen ve öğrenciler var. Öğretmen yapması gerekeni yapmanın derdinde. Ders anlatıyor yani. Elbette...

Tam iyi şeylerden bahsedelim diyecek oluyoruz, yine olan oluyor ve filmi yine en başa alıyoruz. Sahne yine bir sınıf. Öğretmen ve öğrenciler var. Öğretmen yapması gerekeni yapmanın derdinde. Ders anlatıyor yani. Elbette öğrencilerden fırsat bulabilirse.

Görüntüler sosyal medyaya düştü. Tekirdağ Çorlu’da bir lisede yaşanıyor olay. Daha sonra tüm haber bültenlerinde izlendi öğretmenin hal ü pür melali. Neresinden tutsak elimizde kalacak bir durumla karşı karşıyayız yine.

Öğretmenin görüntüsünü çeken öğrenciler, dersle hiç ilgisi olmayan öğrenciler, öğretmene her türlü saygısızlığı yapan hatta kucağına alıp sınıfta gezdiren öğrenci ve bunlara karşı çok da önemli bir tepki ortaya koyamayan öğretmen.

Bir öğretmen neden bu haldedir diye düşünüyor insan ister istemez. Öğrencilerin neden bu halde olduğunun cevabı ile aynı yere çıkıyor sonuç. Kendine dokunanın yanacağını bilen öğrencilerin açık tahriki var karşımızda. Yapılanlar sonucunda öğretmen kendisine saygısızlık yapan öğrenciyi bırakın evire çevire dövmeyi bir tokat atmış olsaydı bugün birçok kesim öğretmen şiddetinden bahsediyor olacaktı.

Öğretmene uygulanan fiziki, psikolojik şiddet birçok kişinin umurunda değil. Önemli olan çocukların psikolojisi bozulmasın.

Bu konuyu neresinden tutup da düzeltelim şimdi? 12 yıllık zorunlu eğitim ile akademik başarı elde edemese de kolaylıkla sınıfları geçen öğrenciler, sınıfı kendileri için eğlence alanına çeviriyorlar. Sınıfta kalmak gibi bir dertleri olmadığı için de ne gibi sonuçların ortaya çıkacağına canlı canlı şahit oluyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.798 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 143 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 241 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar