Milletin sanatçısı olmak

Afrin’de devam eden mücadele her ne kadar devletimizin terörle bir mücadelesi olsa da birçok kişinin gerçek yüzünü ortaya çıkardığı için farklı bir boyuta da bürünmüş oldu. Bu...

Afrin’de devam eden mücadele her ne kadar devletimizin terörle bir mücadelesi olsa da birçok kişinin gerçek yüzünü ortaya çıkardığı için farklı bir boyuta da bürünmüş oldu. Bu topraklarda yaşayan ve kendini bu toprakların bir parçası sayan birinin bu harekâta neden karşı çıktığını anlamak mümkün değil. Bizim askerimizin, harekâtımızın yanında durmayanın yeri açıkça belli oluyor böylelikle.

Hazımsızlık, çamur atma gibi birçok sebebe dayandırılacak bir karşı çıkış bu. Kendinin olmadığı her yeri yok saymanın iğrenç ötesi tezahürü. Kendi çıkarlarını hiçe sayıp terörün sözcüsü olmanın alçak uçuşu.

Geçen hafta bir grup sanatçı Cumhurbaşkanımız ile birlikte askerlerimize moral vermek amacıyla Hatay’a gitmişti. Bunu dünya üzerinde ilk yapan devlet elbette biz değiliz.

Amerikalı sanatçıların birçoğu zaman zaman Amerikan askerlerine moral vermek için Afganistan’a, İncirlik’e gelir. Bu bizim açımızdan berbat bir durum. Masum kanı döken askerlerin morale değil insanlık dersine ihtiyacı var, o da ayrı bir mesele.

Amerikalı sanatçıların bu ziyaretleri hakkında Amerika’nın ne basınında ne de başka ortamlarında en küçük bir olumsuz haber yok. Tam tersine göklere çıkarılıyor sanatçılar bu sorumlu davranışlarından dolayı.

Bizde de birçok sanatçı Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev alan askerlerimize moral vermek için Hatay’a gidince başta ana muhalefet olmak üzere bu aziz toprağın değerlerine kim ters duruyorsa hemen en ağır ithamlarla bu sanatçıları karalamaya başladılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.798 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 143 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 241 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar