Kudüs için ne yapalım?

İsrail’in başını çektiği zulüm çarkı hız kesmeden dönmeye devam ediyor hem de dünyanın şahitliğinde. Bunun artık herkes farkında. Yaptıkları zulüm yetmezmiş gibi, göz göre...

İsrail’in başını çektiği zulüm çarkı hız kesmeden dönmeye devam ediyor hem de dünyanın şahitliğinde. Bunun artık herkes farkında. Yaptıkları zulüm yetmezmiş gibi, göz göre göre yaşlı, genç, çocuk, bebek demeden Filistin halkını şehit ettikleri yetmezmiş gibi bir de yaşananlarla alay da ediyorlar artık.

İrlanda kanalı RTE'ye konuşan İsrail Hükümet Sözcüsü Michal Maayan, muhabirin 'Neden Gazzelileri vuruyorsunuz?' sorusuna, "Bu kadar çok insanı hapse atamayız." dedikten sonra daha da küstahlaşarak “Burada İsrail güvenlik güçlerine saldıran yüzlerce insandan bahsediyoruz. İsrail askerleri Filistinlileri öldürmek için hedef almıyor. Sadece caydırmak ve geri püskürtmek için hedef alıyoruz." şeklinde cevap verdi.

Ellerindeki sapan taşları ile İsraillileri hedef alan Filistinlileri durdurmak için en ağır silahları kullanan İsrail var karşımızda. Kendini masum göstermek için her türlü yalana sığınan ve batı karşısında bunu başaran İsrail.

Türkiye neresinde bu yaşananların? Elbette en ortasında. Her zaman olduğu gibi. Türkiye’nin öncelikli meselelerinden olmaya devam ediyor Filistin meselesi, olmaya da devam edecek.

Tüm yaşananlara karşı ne yapabiliriz sorusunun cevabını herkes kendine göre vermeye çalışıyor. Dünya bürokrasisinden bîhaber olanlar ya da hiçbir şeyin farkında değilmiş gibi yapanlar; hükümete, Cumhurbaşkanına saldırmak için bir fırsat bulmanın mutluluğuyla bol keseden konuşmayı tercih ediyorlar.

Şunu yapın, bunu edin, şunu gönderin gibi rotası belli olmayan pervasız sözlerle seçim için rant elde etmenin derdinde olanların iftar sofralarındaki kolalarının acıklı halini bile görmeden konuşmaları da acizlikten başka bir şey değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.798 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 143 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 241 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar