Hepimiz Sınavdayız

Sınav denince eli ayağı birbirine dolaşan nesillerden “Sınav sistemi değişiyor.” dendiğinde sadece eli ayağı dolaşan değil aklı, fikri allak bullak olan bir neslimiz oldu.Sınavlar dünyasında...

Sınav denince eli ayağı birbirine dolaşan nesillerden “Sınav sistemi değişiyor.” dendiğinde sadece eli ayağı dolaşan değil aklı, fikri allak bullak olan bir neslimiz oldu.

Sınavlar dünyasında yaşıyoruz. Giriş, yükselme sınavı derken yatay, dikey sınavlarla da farklı boyutlara geçmekle karşı karşıyayız.

Günümüzde sınavlarla ilgili bir haber duyulduğunda akla ilk gelen “değişen sınav sistemi” çağrışımı artık zihinlere iyice oturdu.

Birkaç hafta önce sınav sisteminin değiştiği; bir hafta sonra aynı sistemin yeniden düzenlendiği sistemlere de şahit oluyoruz. Bu yüzden yeni sistemi sindirebilmek için biraz beklemekte fayda var.

Eğitimi eğitimcilere bırakmıyorlar gibi bir kafa karışıklığı var. Çünkü işin içinde eğitimin içinden olanlar olsa sonuçlar böyle olmaz diyor yoldan geçen vatandaşlar bile.

Bitişik eğik yazı ile ilgili sorunlar vardı. Neredeyse herkes rahatsızdı bu durumdan. Öğretmenlere bir anket ile bitişik eğik yazı tamam mı devam mı diye soruldu. Yüzde yüze yakın bir oranda bitişik eğik yazı devam etmesin sonucu çıktı ve vaz geçildi bu uygulamadan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.801 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 143 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 244 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar