Güncelleme başlasın

Nasıl da değişiyor gündem, nasıl da bazıları anladığı gibi anlamaya devam ediyor. İnsanın aklı almıyor ortaya çıkan bakış açısının yönünü. Nereden baktığı...

Nasıl da değişiyor gündem, nasıl da bazıları anladığı gibi anlamaya devam ediyor. İnsanın aklı almıyor ortaya çıkan bakış açısının yönünü. Nereden baktığı belli olmayan bakar körlerle çepeçevre sarılmış haldeyiz.

“Güncelleme” ifadesi geldi kondu hayatımızın ortasına. Yine olan oldu ve dört bir köşesinden çekiştirip durdular güncellemeyi. Duydukları gibi değil de anlamak istedikleri gibi anlayanlara iyi bir tefsir gerekiyordu ya da işlerine geldiği gibi anlamayı kendilerine şiar edinenlerin bir cennetiydi dünya.

Güncellenmek iyidir. Kafayı yenilemek diyeyim de daha iyi anlaşılsın. Olaylara bakış açısını tazelemek de diyebiliriz bu güncelleme meselesine.

Cumhurbaşkanımızın güncelleme bahsini ilk telaffuz ettiğinde bunun her tarafa çekilebileceğini söylememle meselenin Türkiye gündemine oturması arasında en fazla bir saatlik zaman aralığı vardı. En çok da ahkâm kesenler meydandaydı. Hele bir de dini mevzulara uzaktan yakından alakası olmayanların sadece Cumhurbaşkanına muhalefet olsun diye yaptıkları yorumlar var ki tam seyirlik.

Elbette güncellenmek gerek. Daha iyi anlamak için, olup bitene yaşanan çağın gözüyle bakmak için bu şart.

Kendini güncellememekte ısrar edenler var, çünkü bu onların işine geliyor. Mesela elinde on-on beş sene öncesinin bir fotoğrafı ile birilerini vurmaya çalışanlar var. Elindeki paçavrayı sallayarak “Buna ne diyeceksiniz?” diyerek sanki hazine bulmuş gibi bir edayla ortalıkta gezenlerin güncellenmesi şart.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.801 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 147 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 244 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar