Giresun'da Gezgin Okurlar Var

Kitap çağırdığında yollara düşmek benim için en keyifli seyahattir. Merkezinde kitap, okumak, söyleşmek, hoş sohbet olan vakitlerin; yaşadığımız çağın şartları...

Kitap çağırdığında yollara düşmek benim için en keyifli seyahattir. Merkezinde kitap, okumak, söyleşmek, hoş sohbet olan vakitlerin; yaşadığımız çağın şartları düşünüldüğünde en onurlu ve soylu birliktelikler olduğuna inanırım hep.

Giresun Üniversitesi Gezgin Okurlar Topluluğu’nun davetlisi olarak gittiğim Giresun’da tarifsiz mutlulukları yaşama fırsatım oldu. Bir yanınız deniz, bir yanınız alabildiğine yeşillik ve huzur veren bir sakinlik olduğunda elbette bunlar mutluluk sebebi olabilir ama ben bunların ötesinde kitaba, okumaya gönül vermiş yeni dostlar edinmenin mutluluğunu da yaşadım doyasıya.

Gezgin Okurlar Topluluğu beni adıyla da büyüledi. Hem gezen hem de okuyan gençlerin kurduğu bir topluluk bu. “Çok okuyan mı çok gezen mi bilir?” sözünün iki taraflı hakkını veren gençleri tanıdım ben. Hem okuyorlar hem de geziler düzenliyorlar. Elbette gezerken okumayı da ihmal etmiyorlar.

Şüphesiz ki bütün oluşumların bir mimarı vardır. Bu güzel ve nadide topluluğun mimarı da tanımaktan mutluluk duyduğum Giresun Üniversitesi’nden Tuğba Dündar Hocamız. Enerjisiyle, heyecanıyla daha birçok etkinliğe imza atacakları muhakkak. Ben hocamızı içtenliği ve sevgi dolu yüreği için cân-ı gönülden kutluyorum.

Tokat’tan üniversite eğitimi için Giresun’a giden, şiir gönüllü Bünyamin Akyürek’in Giresun’da adının şiirle birlikte anılıyor olması beni ziyadesiyle mutlu etti. 

İsimleri tek tek saymak o kadar zor ki… İki gün içerisinde tanıdığım genç arkadaşların kitap dendiğinde gözlerindeki ışıltı insanı büyülüyor. Genç arkadaşlar; sohbet esnasında adı geçen her kitabı, yazarı büyük bir titizlikle not alıyorlar. Bu heyecanlarının artarak devam etmesini diliyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.798 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 142 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 241 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar