Dil, Edebiyat ve Kahramanmaraş

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin 3. istişare toplantısı için Kahramanmaraş’taydık. İlkini Afyon’da, ikincisini Sivas’ta yapmıştık toplantılarımızın. Bir çalışmanın...

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin 3. istişare toplantısı için Kahramanmaraş’taydık. İlkini Afyon’da, ikincisini Sivas’ta yapmıştık toplantılarımızın. Bir çalışmanın geleneksel hale gelmesi çok kolay olmasa da gönül birlikteliği sağlam olunca kısa sürede ortaya kalıcı olabilecek bir çalışma çıkabiliyor.

Konumuz dil ve edebiyat olunca yapılan her türlü faaliyetin keyifli olması da kaçınılmaz oluyor. İstişare toplantılarımız bir dil ve edebiyat şöleninde gerçekleşiyor.

Bu seneki mekânımız Kahramanmaraş olunca bu şehirde şiirin, edebiyatın merkezde olması, dilimize Yedi Güzel Adam  dizelerinin takılması toplantımızı daha da anlamlı kıldı.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, açılış konuşmasında Türkçeyi doğru kullanma ve dilimizi yabancı dillerin etkisinden kurtarma üzerine anlamlı bir konuşma yaptı. “Dilimiz kimliğimizdir.” vurgusu programın tümüne hakimdi.

Ekrem Erdem’in özellikle dil ve medeniyet vurgusu çok önemliydi. Güçlü medeniyetlerin dillerinin de güçlü olduğunu, benliğini koruyarak medeniyetini muhafaza ederek gelişme kaydeden ülkelerin dillerinin de yabancı dillerin etkisinden korunabildiğini ifade eden Erdem, hayatın her alanında dil hassasiyetinin önemine değindi.

Dil, önemli bir hassas nokta. Yaşadığımız hızlı değişim toplumun her kesiminde aklımızın alamadığı bir farklılaşmayı da beraberinde getirdi. Hücrelerimizin birer birer bizden uzaklaştığına şahit oldukça yaşadığımız değişim de bir anda içine aldı hepimizi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.798 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 143 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 241 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar