Dolar bahane, zamlar şahane

Doları bahane ederek gerçek yüzünü ortaya çıkaran fırsatçılarla karşı karşıyayız. Dolar insin çıksın; çok da umurunda olmayan tipler bunlar. Ülkenin gidişatından kendilerine...

Doları bahane ederek gerçek yüzünü ortaya çıkaran fırsatçılarla karşı karşıyayız. Dolar insin çıksın; çok da umurunda olmayan tipler bunlar. Ülkenin gidişatından kendilerine çıkar kapıları peydahlayan bu çıkarcı tüccar kafaların takibine geç de olsa başlanacağı haberini aldık.

Yaşananlardan sonra her şey yolunda demek, güllük gülistanlık bir portre çizmek de ülkemiz adına yapılacak en büyük fenalıklardan biridir. Ülke olarak büyük bir darboğazdan geçiyoruz. İçten ve dıştan süren tehditler bitmek bilmiyor. Hal böyleyken olması gereken devletinin yanında olmaktır.

Kimsenin zarar etmesini hiç kimse istemez. Hassas nokta şu; doları bahane ederek olur olmaz şeylere zam yapma meselesidir üzerinde durulması gereken konu.

Anadolu’nun bir köşesinde büyük bir su tesisi, deposu tonlarca su ile doluyken bile doları bahane ederek akıl almaz bir zamla çıkıyor müşterilerin karşısına.

Her fırsatta milli olduğunu söyleyen ama organik bağı ve kaynakları yurtdışından olan tatlı tuzlu bir firmanın doları bahane ederek önce gramaj düşürüp sonra fiyat artışına gittiğine de şahit olduk.

Yurtdışı kaynaklı olanlar bir nebze anlaşılabilir ama yurdumuzda çıkarılıp işlenen ve yine yurt içinde satışı yapılan kömürün yıllardır neden dolar üzerinden satıldığına anlam veremiyorum. Kimsenin de itirazı yok böyle bir duruma demek ki; devran aynı minval üzerine dönmeye devam ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.798 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 143 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 241 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar