Komşuda yangın biter mi?

Yunanistan’da yaşanan yangından sonra insanların, hayvanların ölümünü, canlarını kurtarmak için giriştikleri mücadeleyi göğe yükselen dumanlar eşliğinde izledik. Yok olup giden ağaçlar...

Yunanistan’da yaşanan yangından sonra insanların, hayvanların ölümünü, canlarını kurtarmak için giriştikleri mücadeleyi göğe yükselen dumanlar eşliğinde izledik. Yok olup giden ağaçlar, evler, araçlar da acının başka bir boyutuydu.

Yangın Yunanistan’da olunca komşuluk hukukumuz da devreye girdi. Cumhurbaşkanımızın açıklaması ile öğrendik ki Yunanistan’a yardım için tam tekmil hazır yardım ekibi Ege’de bekledi. Yardım için hazır beklendiği söylenmesine rağmen “Zaten yağmur yağacak.”gibi bir bahane ile yardım isteğimiz Yunan yetkililerce kabul görmedi. Zaten kabul etmeleri de düşünülemezdi.

Türkiye’nin iki kez yardım talebini reddeden Yunanistan’ın Fransa, Polonya, İtalya ve Almanya’nın yardımını kabul ettiği de gözlerden kaçmayacak bir gerçekti.

Türkiye her şeye rağmen üzerine düşeni fazlasıyla yapmış oldu.

Yunan bir piskoposun Başbakan Çipras’ın ateist olmasından dolayı yangından Çipras’ı sorumlu tutması da kara mizah tarihine yazılan bir not olarak akıllarda kaldı.

Peki yangının bizdeki yansımaları nasıldı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.798 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 143 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 241 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar