Sağlık için pedalla, bisikletçiye uğrama

Bisikletlere karşı çocukluğumdan bu yana ilgim hiç azalmadı. Çocukken bisikletim yoktu ama arkadaşların bisikletleri, bisiklet kiralayan bisikletçiler ve babamın bisikleti derken pedala kuvvet yolları kat ettim durdum.Elbette...

Bisikletlere karşı çocukluğumdan bu yana ilgim hiç azalmadı. Çocukken bisikletim yoktu ama arkadaşların bisikletleri, bisiklet kiralayan bisikletçiler ve babamın bisikleti derken pedala kuvvet yolları kat ettim durdum.

Elbette bisiklet sürmek özellikle araç sayısının arttığı, bisiklet yollarının yetersiz olduğu bir zamanda çok da kolay olmasa gerek. Durum ne olursa olsun bisiklet hem sağlık açısından hem de trafiği rahatlatması yönünden günümüzde de oldukça rağbet görüyor.

Sağlık Bakanlığı Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi kapsamında okullara, üniversitelere, belediyelere bisiklet dağıtımı yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Proje 2015-2018 yıllarını kapsıyor, hedef bir milyon bisiklet deniyor.

En iyi sporun yürümek, bisiklet sürmek ve yüzmek olduğu söylenir. Yürümek ve bisiklet sürmek benim için her zaman önceliği olan sporlar arasındadır. Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlık İçin Pedalla” adıyla bir projenin içinde olması beni gayet mutlu etti. Genç, yaşlı herkesin sağlık için pedala kuvvet yol aldığını gördükçe de bu projenin hedefine ulaştığına şahit oluyorum.

Bakanlığın spor için uygun ve kullanımı kolay bir bisikleti var. Göbekten vitesli, özellikle düz yollar için sürümü rahat bir bisiklet bu.

Ara sıra bakanlığın vermiş olduğu bisikletlerden de sürdüğüm oluyor. Bir gün bisikletçiye gidip bisikletin birkaç yerine bakım yaptırayım dedim. Bisikletçi önce bana sonra bisiklete bakarak: “Ben bu bisikletlere bakmıyorum.” dedi. Önce şaka yapıyor sandım. “Rengini mi beğenmedin ustam?” dedim. “Yok.” dedi. Film bundan sonra başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.798 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 142 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 241 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar