Kime göre erken seçim?

Erken seçim şimdi herkesin ilk gündemi oldu ya işin gerçeği erken ama ne kadar erken sorusunun cevabı neredeyse herkes için sürpriz oldu. Bahçeli’nin 26 Ağustos çıkışına bile ihtimal vermeyenler...

Erken seçim şimdi herkesin ilk gündemi oldu ya işin gerçeği erken ama ne kadar erken sorusunun cevabı neredeyse herkes için sürpriz oldu. Bahçeli’nin 26 Ağustos çıkışına bile ihtimal vermeyenler Cumhurbaşkanı’nın açıklaması ile birlikte bir anda seçim meydanlarının hayalini kurmaya başladılar bile.

Kim ne derse desin, bir meseleye Cumhurbaşkanı el altınca halk nazarında bir güven, huzur ve kabullenme durumu peyda oluyor. Elbette her işin altında alengirli meseleler arayan, bozguncu tipler hariç. Onlar kendi kurdukları çakma senaryolarla ülkeyi kaosa sürüklemekten faydalı bir şeyler düşünmeye fırsat bulamıyorlar.

Lafı bir yere çekmeye, sözü esnetip, germeye gerek yok. Muhalefet sıfatına sahip olanların demeçlerini, açıklamalarını kısa bir süreliğine de olsa dinleyin. Sürekli eleştiri, ne olursa olsun kabul etmeme, yok sayma, hakaret etme faaliyetlerinden fırsat bulup da bir tane projeden bahsettiklerine şahit olduk mu?

Biz şunu yapacağız, bunu değiştireceğiz gibi kendilerine ait tek özgün cümle duymak mümkün değil muhalefetten. Eleştiri olacak, eyvallah. Peki eleştirdiklerinizin karşısına neyi getireceksiniz? Ayakları yere sağlam basan tek cümle duysak, tamam diyeceğiz, bu memleketi düşünen ne kadar da çok insan var. Fakat ne yazık ki ahkâm kesmekle meşgul olanların arz-ı endam ettiği günleri yaşıyoruz.

Ben bütün olup biteni bir kenara bırakıyorum. Memlekette yaşanan olumsuzlukların, düzene girmeyen aksaklıkların farkında olarak düşünüyorum. Bir millet olarak terörle mücadele ettiğimiz bir dönemde kendi ordusunun, milletinin yanında olmayıp da çeşit çeşit ayak oyunları ile akıl tutulması yaşayanların vereceği ne olabilir ki milletine?

Her gün ekranlarda erken seçim türküsü söyleyenlerin şimdi açıklanan erken seçim kararıyla çark ederek “baskın seçim” nakaratı seslendirmelerini ne ile açıklayabiliriz? Hazırlıksız yakalanma mı denir buna yoksa ne olacak bu seçimin halleri durumu mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.801 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 147 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 244 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar