Hadi Okulları Açalım

Eylül demek hareket demek. Yaz bitip de eylül çalınca kapıyı hareket de başlıyor. Hareket varsa bereket de vardır.Okulların açılıyor olması hayatın hareketlenmesinin en önemli sebebi. Okullardan gelen...

Eylül demek hareket demek. Yaz bitip de eylül çalınca kapıyı hareket de başlıyor. Hareket varsa bereket de vardır.

Okulların açılıyor olması hayatın hareketlenmesinin en önemli sebebi. Okullardan gelen cıvıltı, sırtlarında dünya yükü ağırlıkla kaldırımları aşındıran minik dev öğrenciler, her köşe başında bir anda yola fırlayan öğrenci servisleri.. Daha ne olsun ki..

Milli eğitim, adı üstünde milli. Adından gelen bir kabullenişle toplumun tümünü ilgilendiren yegâne konuların başında geliyor. Herkes milli eğitim konusunda söz sahibi. Herkesin milli eğitim hakkında bir planı, projesi var.

Yeni bir eğitim-öğretim yılının başındayız.  Bizde tartışma bitmez. Malumdur ki iktidarın da en tartışılan alanı eğitim olduğuna göre vur abalıya diye sözü kim alırsa başlıyor vurmaya zaten.

Vuruyor da havanda su dövmekten öteye geçmiyor ne söyleniyorsa.

Herkes topu bir başkasına atarak vebalden kurtulma derdinde. Veli öğretmene, öğretmen öğrenciye, öğrenci öğretmene, herkes de suçu sisteme atarken bir sarmal savrulma alıp başını gidiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.801 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 147 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 244 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar