Yeni müfredat, bayat tartışma

Gelenek ve göreneklere bağlı bir milletiz. Alışkanlıklarımız da bir türlü yakamızı bırakmıyor. Değişimle aramızın hoş olmadığı da doğrudur.Ülkemizde artık...

Gelenek ve göreneklere bağlı bir milletiz. Alışkanlıklarımız da bir türlü yakamızı bırakmıyor. Değişimle aramızın hoş olmadığı da doğrudur.

Ülkemizde artık gelenekselleşmiş mevsimlik tartışma konuları var. Dönüp dolaşıp aynı yere gelinir de ne olup bittiğini araştırmak için zahmete girmeyi düşünmez amacı üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek olanlar.

Eylüldeyiz. Okullar açılacak. Okul hazırlıkları başlayacak. Buraya kadar her şey normal. Değişmez gündemin tetikte bekleyen provokatörleri en kolay yolu seçip sosyal medyayı kaynatmaya başladılar bile.

“Müfredattan Atatürkçülük çıkarıldı, laiklik elden diyoruz.” tarzındaki suni gündem yine ülkeyi meşgul etmeye başladı.

Birkaç yıldır yeni bir tartışma daha eklendi bunların arasına; “Evrim teorisi müfredattan çıkarıldı.” Bununla ilgili cümle kuranlara sorsak nedir evrim teorisi diye iki cümle kuramazlar, bu kesin.

Aynı durum Atatürkçülük ve laiklik için de geçerli. Kavramların içini doldurmayı beceremeyenler ülke gündemini meşgul etmede oldukça mahirler. Atatürkçülük nedir, laiklik ne yana düşer diye sorsanız cevap almanız çok da mümkün değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.801 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 146 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 244 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar