Türkiye’ye güvenmek

“Hiçbir şeyden çekmediği dünyada/ Nasırdan çektiği kadar” diyor Orhan Veli Kitabe-i Seng-i Mezar şiirinde. Herkesin bir çektiği ve çektirdiği var işte. Kimi nasırdan, kimi dilden.Tarihte her zaman...

“Hiçbir şeyden çekmediği dünyada/ Nasırdan çektiği kadar” diyor Orhan Veli Kitabe-i Seng-i Mezar şiirinde. Herkesin bir çektiği ve çektirdiği var işte. Kimi nasırdan, kimi dilden.

Tarihte her zaman kendi devletine, milletine içten ihanet edenler olmuştur, olmaya da devam ediyor. Bizim de çekeceğimiz dert bundanmış.

Yurt dışına çıkar çıkmaz ülkesine sırtını dönenleri, bir anda bulunduğu ülkenin havasına, suyuna, taşına, toprağına hayranlığını dile getirenleri biz de ibretle izliyoruz.

Acaba böyle yapınca daha muteber olacaklarını mı sanıyorlar, Avrupa'nın gözüne girmenin yolunun buradan geçtiğine mi inanıyorlar, anlamak mümkün değil. Bunu başka bir ülke vatandaşında göremezsiniz.

Bir bakıyoruz siyaset dünyasından bir isim, bir bakıyoruz sanat, edebiyat dünyasından bir isim Avrupa'nın bir köşesinden doğduğu, büyüdüğü, ekmeğini kazandığı ülkesi hakkında atıp tutmaya başlıyor.

O iş başka bu iş başka demenin lüzumu yok. Bize ne gelirse içten geliyor. Malumdur ki dıştan gelecek her şeye hazırız. O zaten belli düşman. İçten içe içimizi oyanlardan çekiyoruz ne çekiyorsak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.798 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 142 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 241 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar