Edebiyat Darbeye Karşı

Darbelerle sınanan bir milletiz. Gerçek, gizli, postrmodern, e-muhtıra gibi darbenin birçok çeşidiyle yüz yüze geldik. İçimizde hainler bulunduğu müddetçe de darbe bizim lügatimizdeki yerini korumaya devam...

Darbelerle sınanan bir milletiz. Gerçek, gizli, postrmodern, e-muhtıra gibi darbenin birçok çeşidiyle yüz yüze geldik. İçimizde hainler bulunduğu müddetçe de darbe bizim lügatimizdeki yerini korumaya devam edecek.

Darbenin toplumdaki karşılığı birçok alanda kendine yer bulabiliyor. Edebiyat ve darbe kavramları çok önemli bir ikili. Çünkü darbenin yarınlara kalacak izlerini tarihçiler yazabilir ama edebiyat dünyasının darbeyle olan ilişkisi daha da önem arz ediyor. Edebiyat; toplumun bütün kesimlerine hitap eden bir açılıma sahip.

Darbeler tarihimize baktığımızda edebiyat dünyamız darbeler sınavında en büyük başarıyı 15 Temmuz'da elde etti.

Elbette bunda yönetimin, milletin darbeye bakışı, darbeye karşı tavrı da çok önemli.

Darbeye ve darbecilere karşı dimdik duran bir lider, yönetim ve millet var artık. Zaten 15 Temmuz'u gerçekleştirmek isteyen hainlerin hesap edemediği en büyük ayrıntı da karşılarına kimsenin çıkamayacağı düşüncesiydi.

15 Temmuz 2016'dan bir ay önce FETÖ'nün yayın organında konuşan örgütün akademisyeni Osman Özsoy'un sözleri hainlerin planlarını da deşifre ediyordu. “Profesör olacağıma keşke asker olsaydım. O zaman devletime daha iyi hizmet edebilirdim. Zaten şimdi bir darbe olsa insanlar yorganlarını kafalarına çekerler. Sabah olduğunda yeni bir dünyaya uyanırlar.” demişti aklı ve ruhu satılık akademisyen.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.798 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 142 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 241 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar