Yükseköğretim Kurumları Sınavı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı12 Eylül Perşembe günü Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili bazı temel bilgiler açıklandı. Merakla beklenen diğer kısımların da...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı
12 Eylül Perşembe günü Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili bazı temel bilgiler açıklandı. Merakla beklenen diğer kısımların da yakında açıklanması bekleniyor.
YKS bu seneden itibaren uygulanacak. Yani öğrencileri eski sisteme göre hazırlamaya çoktan başlamış olan kurs merkezleri yeniden program yapmak zorunda kalacaklar. Öğrenciler de bazı dersleri çalışmayı bırakacak, bazılarını ise daha çok çalışacaklar.
Yeni sistemin en önemli iddiası sınavları bir günde bitirmek. Dil sınavına girmeyi planlayan az sayıda öğrenciyi hesaba katmazsak YKS bir cumartesi günü iki oturum halinde yapılacak ve bitecek. Birinci oturumunun adı Temel Yeterlilik Testi olacak. TYT’den 200 ve üstü puan alan bir aday bir sonraki sene istemesi halinde TYT’ye katılmayabilecek.
40 Türkçe ve 40 matematik sorusunun sorulacağı Temel Yeterlilik Testi %40 değerinde olacak. Ara verildikten sonra ikinci oturum yapılacak. İkinci oturum %60 etkili olacak. İkinci oturumdaki 4 farklı testten en az ikisini çözmek yeterli olacak. İsteyen 3. veya 4. testi de çözebilecek. Bu testler her birinden kırkar soru sorulmak üzere Matematik, Fen, Sosyal ve Edebiyat-Coğrafya-1 şeklinde olacak.
Yeni sistem ciddi anlamda bir sadelik barındırıyor. Sınavda sayısal sözel, eşit ağırlık ve dil olmak üzere sadece 5 puan türü hesaplanacak. Daha önce 18 puan türü hesaplanıyordu. Ayrıca lise eğitimini ve müfredatını güçlendirmek de amaçlanıyor. Sınavlar muhtemelen okullar kapandıktan sonra yapılacak ve öğrencilerin sınavlara kadar okula devamı sağlanmaya çalışılacak.
Yeni sistemde Hukuk bölümü isteyen biri bu dersleri lisede gördüğü halde hiç Tarih ve Felsefe testi çö...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sokrates’in Eğitim Metodu 27 Haziran 2021 | 447 Okunma Platon’a Göre Zorba 13 Haziran 2021 | 127 Okunma İlişkiler 23 Mayıs 2021 | 108 Okunma İbn Rüşd’e Göre Din Felsefe İlişkisi 09 Mayıs 2021 | 776 Okunma Platon’dan Dört Alıntı 02 Mayıs 2021 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar