Uzun Süreli Sohbetler İçin İpuçları

Uzun süreli sohbetler için vaktim mi var demeyin! Vaktiniz olsa iyi olur. Zira ayaküstü konuşmalar da güzeldir. Ama koyu sohbetin yerini tutmaz.Bugün gerek uzun süreli bir sohbete başlamak için bazen de ortasında veya sonunda sohbeti...

Uzun süreli sohbetler için vaktim mi var demeyin! Vaktiniz olsa iyi olur. Zira ayaküstü konuşmalar da güzeldir. Ama koyu sohbetin yerini tutmaz.

Bugün gerek uzun süreli bir sohbete başlamak için bazen de ortasında veya sonunda sohbeti canlandırmak veya yönünü değiştirmek için kullanabileceğiniz birkaç konunun listesini vermek istiyorum. İletişim içinde olduğumuz kitle farklı da olsa aşağıdaki konu başlıkları çoğu durumda işe yarayacak ve muhatabınızın sizi hatırlamasını ve sohbetten faydalanmasını sağlayacaktır.

Birincisi, iyi bir dinleyici olmaktır. Seni “seni anlıyorum” mesajı her şeyin başıdır. Bu mesaj verilmeden kimse sizinle uzun süre sohbet etmez. Bu mesaj olmadan nezaket yerini bulmuş olmaz. 

İkincisi, konuşma esnasında bir kitaptan alıntı yapmaktır. Bu alıntıyı ne kadar uygun yer ve zamanda yaptığınız da önemlidir. Yazar, muhatabınızın bilme ihtimali olan biriyse etki artacak ve sohbet koyulaşacaktır. Belki o da aynı yazarın başka bir kitabından örnek verecektir. Örnek veremese de sorun etmeyin. Siz entelektüel seviyeniz hakkında karşı tarafı bilgilendirmiş oldunuz.

Üçüncüsü müzikten bahsetmektir. Bu da karşı tarafa zevkleriniz hakkında bilgi vermenin yollarından biridir. Zevkler ve renkler tartışılmasa da insanları bir araya getirmede çok etkilidirler. Bir konser için bir araya gelen on binlerce insanı düşünebilirsiniz. Farklı sosyal-kültürel sınıflardan olsanız bile ortak noktalarınız olduğunu hemen fark edersiniz. Müzik gibi film ve diziler de ortak noktaları bulmak için etkilidirler.  

Dördüncüsü arabalardan bahsetmektir. Özellikle erkekler bu konuda saatlerce konuşmayı tercih edebilir. Kendi arabasının özelliklerinden bahsetmeye bayılırlar. Size arabasını saatlerce anlatabilecek insanlar vardır. Arabalardan bahsetmeyi sevmeyen biri olabilirsiniz. Bu durumda bile sohbetin ana konusu olarak değil de başlatıcısı olarak araba konusu etkilidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sokrates’in Eğitim Metodu 27 Haziran 2021 | 444 Okunma Platon’a Göre Zorba 13 Haziran 2021 | 123 Okunma İlişkiler 23 Mayıs 2021 | 108 Okunma İbn Rüşd’e Göre Din Felsefe İlişkisi 09 Mayıs 2021 | 774 Okunma Platon’dan Dört Alıntı 02 Mayıs 2021 | 527 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar