Türkiye’nin 5 Hedefi

Türkiye’nin ilk hedefi kendi vatandaşlarını mutlu etmek olmalıdır. Herkesi mutlu etmek mümkün olmasa da en azından asgari şartlar sunulmalıdır. Devlet vatandaşına güven vermeli ve eğitim, sağlık, adalet, ulaşım, işsizlik ve güvenlik gibi temel ihtiyaçları konusunda fikir sahibi olmalıdır.

Bir devletin vatandaşlarını lüks içinde yaşatmak gibi bir görevi yoktur. Fakat temel ihtiyaçları karşılanmamış her vatandaş devletin bekası için büyük tehdittir. Vatandaşınız güvende değilken, eğitimsiz ve yoksulken başka ülkelere liderlik yapamazsınız.  Türkiye’nin ikinci hedefi Avrupa Birliği ile iyi ilişkiler kurmak olmalıdır. Hatta hazır İngiltere birlikten çıkmış iken İngiltere’nin boşluğunu doldurma iddiası ile çalışmaya başlamalıdır. Bize en yakın medeni ülkeler Avrupa Birliği’ne üye olanlardır. Biz de elli yıla yakın bir süredir Avrupa Birliği’nin bir parçası olmak için didiniyoruz. Bu konuda çalışmaya devam edilmelidir. Avrupa Birliği’ne girmesek bile standartlarını kurmamız gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sokrates’in Eğitim Metodu 27 Haziran 2021 | 447 Okunma Platon’a Göre Zorba 13 Haziran 2021 | 127 Okunma İlişkiler 23 Mayıs 2021 | 108 Okunma İbn Rüşd’e Göre Din Felsefe İlişkisi 09 Mayıs 2021 | 776 Okunma Platon’dan Dört Alıntı 02 Mayıs 2021 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar