Sevinelim mi Üzülelim mi

Sevinelim çünkü Suriye değiliz. Savaş yok ülkemizde. Üstümüze bomba yağmıyor. Akşam eve döneceğimize ve sabah sağlam uyanacağımıza inancımız tam.

Üzülelim çünkü Almanya değiliz. Yaşadığımız acılardan dersler çıkarıp gelişmiş bir eğitim, sanayi ve ticaret toplumu kuramadık.   

Sevinelim çünkü Türkiye’de 200’e yakın üniversite var. Neredeyse herkes kendi memleketinde üniversite okuyabiliyor. Üzülelim çünkü yüksek öğretimin kalitesi hiç de yüksek değil. Mevcut üniversitelerimizin çoğunun diploması dünyanın gelişmiş ülkelerinde hiçbir işe yaramıyor.

Sevinelim çünkü genç bir nüfusumuz var ve gençlerimizin hepsi de çalışkan, meraklı ve uyumlu. Üzülelim çünkü gençlerimizin önemli bir kısmı iş bulamıyor. Onları yönlendiremiyoruz. En bilgece tavsiyemiz “devlete kapağı at rahat et” şeklinde. Onları köşe dönme telaşına sokuyoruz.   

Sevinelim çünkü cennet gibi bir ülkemiz var. Dünyanın dört bir tarafından turistler tarihi ve doğal zenginliklerimizi görmek için geliyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sokrates’in Eğitim Metodu 27 Haziran 2021 | 449 Okunma Platon’a Göre Zorba 13 Haziran 2021 | 138 Okunma İlişkiler 23 Mayıs 2021 | 108 Okunma İbn Rüşd’e Göre Din Felsefe İlişkisi 09 Mayıs 2021 | 776 Okunma Platon’dan Dört Alıntı 02 Mayıs 2021 | 530 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar