Ne Yapmalı Ne Yapmamalı?

Nefesimizi tuttuk Koronavirüs’ü takip ediyoruz. Sağlık bakanımız her gece açıklama yapıyor. Worldometers ve gisanddata gibi sitelerden de tüm dünyadan onaylanmış verilere ulaşmak mümkün.

Peki Türkiye ve dünya kıyaslandığında veriler bize ne söylüyor?

İtalya ve çoğu Avrupa ülkesine kıyasla virüs Türkiye’ye geç geldi. Ama çoğu ülkeden daha hızlı yayılıyor. Dün itibari ile 9 ölüm ve toplam 670 vaka vardı. Demek ki yapılan uyarılar ve alınan önlemler yerinde. Fakat yeterli değil. Yenilerini eklemek gerek.

Vaka sayısı karşı karşıya bulunduğumuz salgını ciddiye almadığımızı gösteriyor. Bir günah keçisi aramaya gerek yok. Ama virüs gözümüzün önünde yayılıyor. Maalesef virüse karşı da hep birlikte hareket edemiyoruz.

Özellikle önümüzdeki bir ay için daha radikal önlemlere hazır olmalıyız. Hem vaka sayılarının azaltılması için vatandaşların görev ve sorumlulukları arttırılmalı hem de hastanelerimizin kapasitesi gözden geçirilmeli. 


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sokrates’in Eğitim Metodu 27 Haziran 2021 | 444 Okunma Platon’a Göre Zorba 13 Haziran 2021 | 123 Okunma İlişkiler 23 Mayıs 2021 | 108 Okunma İbn Rüşd’e Göre Din Felsefe İlişkisi 09 Mayıs 2021 | 774 Okunma Platon’dan Dört Alıntı 02 Mayıs 2021 | 527 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar