Müslümanlar Olarak Özgüven Sorunumuzu Nasıl Aşarız

Biz Müslümanlarda özgüven sorunu var mı? Var. Hatta çoğumuzda var. Maalesef örnek ve önder bir ümmet görüntüsü veremiyoruz.Para, mevki-makam ya da şöhret ile dengeli bir ilişki kuramıyoruz. Peki...

Biz Müslümanlarda özgüven sorunu var mı? Var. Hatta çoğumuzda var. Maalesef örnek ve önder bir ümmet görüntüsü veremiyoruz.Para, mevki-makam ya da şöhret ile dengeli bir ilişki kuramıyoruz. Peki özgüvenimizi daha güçlü hale getirebilir miyiz? Evet. İşte liste:

Birincisi; biz Müslümanların özgüveni kutsallarından gelir. Bu anlamda kitabın ve sünnetin canlı bir örneği olmak sorunu çözer. Kuran ve Hz. Peygamber (sav) ile kuracağımız doğru ilişki bizi sağlam özgüven sahibi yapar. İnandığımız din hak din ise sorun bitmiştir.

İkincisi, tarihle ilgili birkaç kaliteli kitap okumalıyız. Tarih Müslümanların lehinedir. Fakat, tarihteki siyasi başarılarımız ile can sıkmaktansa tarihten çıkardığımız dersleri hayatımıza aktarmak daha çok işe yarar. Hayatımızı İslam bilim ve sanatı ile zenginleştirmeliyiz.

Üçüncüsü, yeterince kazanmamız gerek. Para ile özgüven arasında bir ilişki var. Ayrıca parayı kontrol etmeyi ve harcamayı bilmek de önemli. Parayı uzun süre elde tutabilmenin ve doğru yatırımlar yapmanın özgüvenle ilişkisi varken lüks harcamalar özgüvene zarar veriyor.

Dördüncüsüdertli olmalıyız. Ülkemizin ve dünyanın sorunlarını önemsemeyen duyarsız çoğunluğa inat her konuda insanlık onurunu korumak ve geliştirmek için çırpınıp durmalı ve projeler üretmeliyiz. Ne kadar çok derdimiz varsa o kadar güçlü özgüvenimiz olur.

Beşincisiara ara yurtdışına çıkmalıyız. Biz gezdikçe özgüvenimiz yerine oturur. Bizden çok ilerde ve üstün dediğimiz memleketlerin de bizden çok geride dediğimiz yerlerin de doğru bir algısını oluşturabiliriz. Kendimizi medeniyet olarak doğru yere konumlandırırız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sokrates’in Eğitim Metodu 27 Haziran 2021 | 447 Okunma Platon’a Göre Zorba 13 Haziran 2021 | 127 Okunma İlişkiler 23 Mayıs 2021 | 108 Okunma İbn Rüşd’e Göre Din Felsefe İlişkisi 09 Mayıs 2021 | 776 Okunma Platon’dan Dört Alıntı 02 Mayıs 2021 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar