İnsanlıktan Çıkma Yolları

Kimi insan “erkek” olmak için insanlıktan çıkıyor. Kadınları ezerek, döverek, korkutarak, haklarına el koyarak ve hatta öldürerek. Bir kadının hayatına son verince tamamlanan bir erkeklikte eksik olan şey...

Kimi insan “erkek” olmak için insanlıktan çıkıyor. Kadınları ezerek, döverek, korkutarak, haklarına el koyarak ve hatta öldürerek. Bir kadının hayatına son verince tamamlanan bir erkeklikte eksik olan şey nedir sizce? Tabi ki insanlık.

Kimi insan “kadın” olmak için insanlıktan çıkıyor. Ailesine ve çocuklarına bakmak yerinefeminizm propagandasının kurbanı oluyor. Erkeklerle her konuda tamamen eşit olmaya çalışarak kendisine, çocuklarına ve eşine zarar veriyor.

Kimi insan “dindar” olmak için insanlıktan çıkıyor. Dinin özünü araştırma gereği duymadan kulaktan dolma bilgilerle kendisine yeni bir din inşa ediyor. Din uğruna en büyük adaletsizliklere göz yumuyor ve hatta gözünü kırpmadan cinayet işliyor.

Kimi insan “zengin” olmak için insanlıktan çıkıyor. Paylaşmanın verdiği hazzı unutuyor. Yıllarca yoğun bir şekilde çalıştıktan sonra insanların maddi ve manevi sorunlarına duyarsız kalıyor. Sadece paranın sesini duyuyor. Robotlaşıp gidiyor.

Kimi insan “ünlü” olmak için insanlıktan çıkıyor. Her türlü insani meseleyi reklamını yapmak için kullanıyor. Geçmiş günlerde İzmir’de yaşanan depremi, firmalarının reklamını yapmak için fırsata dönüştüren çok kişi ve kurum gördük. Hepimiz çok üzüldük.

Kimi insan “güzel”olmak için yoldan çıkıyor.Bir iltifat için yüzbinlerce lirayı tek kalemde harcıyor. Daha güzel görünmek için güzelliğini kaybedenler de yok değil tabi ki. Asıl önemlisi güzelliğin peşinde koşarken unutulan iç güzellik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sokrates’in Eğitim Metodu 27 Haziran 2021 | 448 Okunma Platon’a Göre Zorba 13 Haziran 2021 | 127 Okunma İlişkiler 23 Mayıs 2021 | 108 Okunma İbn Rüşd’e Göre Din Felsefe İlişkisi 09 Mayıs 2021 | 776 Okunma Platon’dan Dört Alıntı 02 Mayıs 2021 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar