Ergenlerin İtici Bulduğu 9 Yetişkin Tipi

Birincisi ve en tehlikelisi onları anlamayan, ihtiyaçlarını bilmeyen ya da yanlış bilen yetişkinlerdir. Sevgi ve ilgi istedikçe harçlığı arttırılan bir çocuk hayal ederseniz ne demek istediğimi...

Birincisi ve en tehlikelisi onları anlamayan, ihtiyaçlarını bilmeyen ya da yanlış bilen yetişkinlerdir. Sevgi ve ilgi istedikçe harçlığı arttırılan bir çocuk hayal ederseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

İkincisi kendilerine karşı dürüst olmayan yetişkinlerdir. Normal şartlarda ergenleri ikna etmek kolaydır. Ama bir ergen yalanınızı yakalarsa yandınız. Bundan sonra size asla inanmayacaktır. Yetişkinin yalanı ergen için bir travmadır.   

Üçüncüsü; ergenler sürekli karar değiştiren yetişkinleri sevmiyorlar. Kendilerinin de sık karar değiştirdiklerini varsayarsak kendilerine çok benzeyen yetişkin profilini itici bulduklarını söyleyebiliriz. Ergenler, istikrarlı yetişkin tavırları ile büyürler.  

Dördüncüsü aşırı gerçekçi/yararcı yetişkin tipidir. Çünkü ergenlik çeşitli duyguların öneminin anlaşıldığı bir dönemdir. Bu güçlü duyguları yeni keşfetmişken onları ıskalamış yetişkinleri iyi bir örnek olarak görmezler.

Beşincisi derdi olmayan yetişkinlerdir. Bu yetişkin tipinin belli bir hayat tecrübesi yoktur. Bunlar fikir ve ilham veremezler. Amaçları anlaşılmaz. Nasihatleri etkili olmaz; ergenlerin bir kulağından girer diğerinden çıkar.

Altıncısı ergenlere özgü yeni akımlardan, ergenlerin dünyasından ve yeni teknolojilerden haberi olmayan yetişkinlerdir. Ergenler bu kişilere karşı ne kadar nötr olmaya çalışsalar da ortak nokta bulamadıkları için yanlarında ancak iki dakika kalırlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sokrates’in Eğitim Metodu 27 Haziran 2021 | 444 Okunma Platon’a Göre Zorba 13 Haziran 2021 | 123 Okunma İlişkiler 23 Mayıs 2021 | 108 Okunma İbn Rüşd’e Göre Din Felsefe İlişkisi 09 Mayıs 2021 | 774 Okunma Platon’dan Dört Alıntı 02 Mayıs 2021 | 527 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar