Deprem, öğretmenler ve öğrenciler

İzmir Depreminin DüşündürdükleriOnlarca binanın yıkıldığı bir depremde 91. Saatte bile çok güzel haberler aldık. Bu doğru. Peki aynı haberleri on binlerce binanın yıkıldığı bir...

İzmir Depreminin Düşündürdükleri

Onlarca binanın yıkıldığı bir depremde 91. Saatte bile çok güzel haberler aldık. Bu doğru. Peki aynı haberleri on binlerce binanın yıkıldığı bir depremde ne kadar alabileceğiz? İzmir depreminden sonra depremi konuşmak yerine somut adımlar atılmasının gerekli olduğu tekrar ortaya çıktı. Her binaya kimlik kartı verilmesinin ve fay hattı üstündeki binaların taşınmasının planlanması umut verici. İnşallah yine geç kalmayız.    

İnsan ister istemez soruyor. Depremde bir bina yıkıldığında sorumlusu kim oluyor? Tek sorumlu müteahhit mi yoksa belediye veya bakanlık da mı sorumlu? Binasında sorunlar gördüğü halde bildirmeyen ev sahipleri mi? Yoksa her binayı test etmeyen devlet mi? Kim ne kadar sorumlu? Suç hepimizde sanırım. Yargılanmalara bir yerden başlandı. Bedel ödemesi gerekenlerin tamamı bu bedeli ödemedikçe bedeli canımızla ödemeye devam edeceğiz.

Uzaktan Eğitimde Üç Öğretmen Tipi

Birincisi; “önüme mükemmel bir sistem konmadan tek harf öğretmem” diyen az sayıda öğretmen. Devlet internet ve dizüstü bilgisayar versin diye bekleyen bile var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sokrates’in Eğitim Metodu 27 Haziran 2021 | 445 Okunma Platon’a Göre Zorba 13 Haziran 2021 | 125 Okunma İlişkiler 23 Mayıs 2021 | 108 Okunma İbn Rüşd’e Göre Din Felsefe İlişkisi 09 Mayıs 2021 | 774 Okunma Platon’dan Dört Alıntı 02 Mayıs 2021 | 528 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar