Bugün Günlerden YKS

Değerli üniversite adayları; öncelikle herkese TYT, AYT ve YDT’de başarılar dilerim. İnşallah hiçbiriniz hasta olmazsınız. Sınav herkes için sağlıklı geçer ve herkes istediği bölüme...

Değerli üniversite adayları; öncelikle herkese TYT, AYT ve YDT’de başarılar dilerim. İnşallah hiçbiriniz hasta olmazsınız. Sınav herkes için sağlıklı geçer ve herkes istediği bölüme yetecek kadar puan alır. Sınavdan rahatlamış, omuzunuzdan büyük bir yük kalkmış olarak çıkarsınız.

Sınavdan yüksek puanlar almanızı önemsiyorum. Bu puanlar ile en iyi üniversitelere yerleşmenizi de saygın bir mesleğe sahip olmanızı da sizin kadar isterim. Ama ömür boyu sağlıklı, mutlu ve üretken olmanızı daha çok isterim. Bunu mutluluk ve başarı arasında bir seçim yapmanıza gerek olduğunu düşündüğüm için söylemiyorum. İkisini de elde edebilirsiniz.    

Bu sınav önemli bir fırsat. Fakat hayattaki pek çok önemli fırsattan sadece biri. Hayatı bir bütün olarak değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. Büyük resme bakıldığında ömür boyu mutlu ve üretken olmak için çok sayıda fırsat ile karşılaşacağınızı rahatça söyleyebilirim. Daha büyük ve daha önemli fırsatların karşınıza istediğiniz sıklıkta çıkmasını diliyorum.  

YKS; hayallerimizi gerçekleştirmek için muhakkak ki önemli. O yüzden büyük bir özen ve ciddiyet içinde hazırlandık. Şimdi aynı özenle sınavımıza girdik. Hatta tercih döneminde de bu puanları büyük bir özen ve ciddiyetle değerlendireceğiz. Bu iş biraz da takip işi. Sürecin tamamını görmek ve öyle konuşmak gerekiyor.    

İyi bir üniversite kazanmak sınav puanınıza bağlıdır ama kaliteli bir hayatın sınav puanınız ile düşündüğünüz kadar ilgisi yoktur. Üniversite sınavlarında güzel dereceler elde edeceğinize eminim. Ama üniversite sınavı takılıp kalmamız değil aşıp geçmemiz gereken bir hedef. Listenizde başarılmayı bekleyen onlarca başka hedefiniz olduğunu iyi biliyorum.

Sınavdan alacağınız puanlar ölüm kalım meselesi değil. Çünkü; üniversite sınavından alacağınız puan en fazla nasıl bir yerde çalışacağınıza dair bir işaret olabilir. Ama on yıldır çalışmakta olduğunuz bir iş yerinde üniversite sınavından kaç puan aldığınızı bilen kişi sayısı sıfıra yakındır. Bizi toplum içinde değerli kılan şey topluma kattığımız değerlerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sokrates’in Eğitim Metodu 27 Haziran 2021 | 447 Okunma Platon’a Göre Zorba 13 Haziran 2021 | 127 Okunma İlişkiler 23 Mayıs 2021 | 108 Okunma İbn Rüşd’e Göre Din Felsefe İlişkisi 09 Mayıs 2021 | 776 Okunma Platon’dan Dört Alıntı 02 Mayıs 2021 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar