Bazı İşler

Bazı işler boş işlerdir. Uzak durun ki yükünüz hafiflesin ve zamanınız anlamlı işlere kalsın. Bu işler bazen birini veya bir ürünü havalı göstermek için yapılır bazen de yanlış ve...

Bazı işler boş işlerdir. Uzak durun ki yükünüz hafiflesin ve zamanınız anlamlı işlere kalsın. Bu işler bazen birini veya bir ürünü havalı göstermek için yapılır bazen de yanlış ve eksik planlamadan dolayı aslında en önemli işler oldukları sanılır. Mesela bazı reklam ve tanıtım çalışmaları aslında gereksizdir. Tersine, ürünü bizden uzaklaştırırlar.     

Bazı işler iyi niyetli değildir. Bir çeşit tuzak ve yemdir. Sizi o işe çekene karşı son derece dikkatli olmanız gerekir. Üstünüzdeki baskı ne kadar büyükse tuzak da o kadar tehlikelidir. Yapmadığınız için baskı ve hakarete de uğrasanız tuzağa girmemelisiniz. İllegal örgütler ve yapılanmalar böyledir. Bir kere bulaşınca ayrılmanız çok zor olur. 

Bazı işler hakkında az konuşmak gerekir. Çünkü etrafınızda o konuda hassas olan insanlar bulunabilir. O konuda olumlu veya olumsuz yaptığınız tek laf ortamda ciddi oranda gerginlik yaratabilir. Birilerinin yarasına tuz basmış olursunuz. Birileri üstüne alınabilir. Dini, etnik ve politik meseleler genelde böyledir. Her an herkesi yaralayabilirsiniz.  

Bazı işleri kafaya çok takmamak gerekir. Bu işlerin bir süre sonra kendiliğinden çözülme ihtimali yüksektir. Bu işler genellikle bize ve topluma büyük bir faydası ve zararı olmayan işlerdir. Arz talep dengesi içinde mutlaka çözülürler. Mesela insanlar arası küçük sorunlar ve ticaret çok az müdahale isteyen bir alandır. 

Bazı işleri yaparken yardım istemelisiniz. Çünkü her iş tek başına yapılabilecek kadar kolay olmuyor. Doğru insandan doğru zamanda istenen yardım işin yapılma süresini kısaltır ve kalitesini arttırır. Özellikle büyük sorumlulukların altına girmiş iseniz veya bir yerde yönetici iseniz iş yapmaktan çok yaptırmaya odaklanmalısınız.  

Bazı işlerin olması zaman alır. Yapmayı çok isteseniz de başlamak için beklemeniz gerekir. Zamanla bu işle ilgili kilitli kapılar kendi kendine açılır. Yasal sorunlar çözülür. Toplum böyle bir işe daha çok destek olmaya başlayabilir. Bazı projeler bazı dönemler hiç teşvik edilmezken bazı dönemler ciddi teşvikler alabiliyor. İşin takipçisi olmak gerek.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sokrates’in Eğitim Metodu 27 Haziran 2021 | 444 Okunma Platon’a Göre Zorba 13 Haziran 2021 | 123 Okunma İlişkiler 23 Mayıs 2021 | 108 Okunma İbn Rüşd’e Göre Din Felsefe İlişkisi 09 Mayıs 2021 | 774 Okunma Platon’dan Dört Alıntı 02 Mayıs 2021 | 527 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar