Bir Dil İki Kurs Elli Kitap

LGS (Liseye Giriş Sınavı) sonuçları 26 Haziran’da açıklandı. Geçen sene sınav çok oturumlu ama tercih daha basitti. Bu sene ise sınav tek oturumlu ama tercih çok oturumlu. Velilere daha çok iş...


LGS (Liseye Giriş Sınavı) sonuçları 26 Haziran’da açıklandı. Geçen sene sınav çok oturumlu ama tercih daha basitti. Bu sene ise sınav tek oturumlu ama tercih çok oturumlu. Velilere daha çok iş düşüyor. Geçen yıl herkes sınava girmek zorunda idi ve sınavdan aldığı puana göre bir okula yerleşiyordu. Bu sene kriterler çeşitlendi. Bu sınava giren öğrencilerin çoğu için merkezi sınavın bir anlamı yok. Sadece %13 kadarı merkezi sınavdan aldığı puana göre yerleşecek. Geriye kalan %87’lik kısmı yerel yerleştirme sistemine göre bir liseye kaydolacak.
Yerel yerleştirme demek adrese dayalı sistem demek. Öğrencilerimiz evlerine en yakın okulları tercih edecekler. Beş tercihte bulunma hakları olacak. Öncelikle sistemin pazartesi günü açılması bekleniyor. Sistem açıldığında daha net konuşabileceğiz. Kimin ne tür okullardan kaç tane tercih etme imkânı var daha net görülecek. Fakat görünen o ki herkes öncelikle adrese dayalı olarak 5 tercihte bulunacak. Ve bu 5 tercihin en fazla üçü aynı okul türü olacak. (Okul türleri: Anadolu, meslek, imam hatip)Yerel yerleştirme yapıldıktan sonra öğrenci eğer sınava girmişse sınavla öğrenci alan fen lisesi, sosyal bilimler liseleri veya proje okullarından ayrıca beş tercihte bulunma hakkı var.
Sonuçta çocuklarımızın çoğuevlerine yakın okullara gidecekler. Tabi ki evlerine yakın okulları tercih edenler de belli önceliklere göre yerleşecekler. Kayıt alanında bulunma, okulda çok dönem geçirmiş olma, tercih önceliği, ortaokul başarı puanı ve devamsızlık kriterleri var. Mesela çocuğunun ortaokulu bitirmesine 3 ay kala iyi bir lisenin yanına taşınmış ve çocuğunu oradaki ortaokula kaydettirmiş bir velinin uyanıklığı işe yaramayacak.
Ai...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sokrates’in Eğitim Metodu 27 Haziran 2021 | 445 Okunma Platon’a Göre Zorba 13 Haziran 2021 | 124 Okunma İlişkiler 23 Mayıs 2021 | 108 Okunma İbn Rüşd’e Göre Din Felsefe İlişkisi 09 Mayıs 2021 | 774 Okunma Platon’dan Dört Alıntı 02 Mayıs 2021 | 528 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar