YKS’de Son Dönemecin Sırrı

Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk basamağı olanTemel Yeterlilik Testi (TYT) 23 Haziran’da, ikinci basamağı olan Alan Yeterlilik Testleri(AYT) ise 24 Haziran’da yapılacak.Üniversite sınavlarına iki...


Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk basamağı olanTemel Yeterlilik Testi (TYT) 23 Haziran’da, ikinci basamağı olan Alan Yeterlilik Testleri(AYT) ise 24 Haziran’da yapılacak.Üniversite sınavlarına iki buçuk ay kaldı.
Kalan süre az değil. Çalışmalarımızı arttırıp çok iyi puanlar almak için de çalışmayı bırakıp bildiğimizi unutmak için de yeterli. Son dakika golü yemek de atmak da mümkün. Bu yüzden öncelikle maçtan son dakikaya kadar kopmamakta ve tempoyu düşürmemektebüyük fayda görüyorum.
Sınava az süre kaldı ama elimizde iyimser olmak için çok neden var. Çünkü son aylarda yapılacak çalışmalar daha kıymetlidir. Karşılığı kat kat alınır. Sınava az zaman kala yapılan çalışmalar Ramazan ayında yapılan ibadetler gibidir.
Sınava hazırlık sürecine baktığımızda mesela bir mayıs ayının üç tane ekim ayı kadar etkili olabileceğini söyleyebiliriz. Zira Ekim ayında çalışılan konular sınava kadar tekrar edilmezse unutulur ama mayıs ayında öğrenilen konu sınava kadar unutulmaz veya daha zor unutulur. Zaten yeni öğrenildikleri için okonuları tekrar etmeye gerek kalmayabilir.
Yine mayıs ayına kadar konuların çoğu öğrenilmiş oluyor. Bu ayda eski konuları tekrar etmek hepsinin hatırlanmasını sağlar. Tüm konuları yeni öğrenmişiz duygusuna kapılırız. Motivasyonumuz artar.
Ayrıca bu son aylarda sık sık yapılan deneme sınavları ile eski ve yeni bütün konuları tekrar etmek, konular arasındaki ilişkiyi kurmak ve büyük resmi görmek mümkün olmaktadır. Bu şekilde konuların zihnimizde yerli yerine oturması sağlanır. Dağınıklığın ve işi yarım bırakmış olmanın verdiği motivasyon kaybı azalır…
Asla pes etmeyin! Pes etmeyenler hiçbir zaman kaybetmezler. Kısa...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sokrates’in Eğitim Metodu 27 Haziran 2021 | 444 Okunma Platon’a Göre Zorba 13 Haziran 2021 | 123 Okunma İlişkiler 23 Mayıs 2021 | 108 Okunma İbn Rüşd’e Göre Din Felsefe İlişkisi 09 Mayıs 2021 | 774 Okunma Platon’dan Dört Alıntı 02 Mayıs 2021 | 527 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar