10 Soruda Uzaktan Eğitim Tecrübemiz

1-Uzaktan eğitimimiz ne kadar başarılı? Yüz yüze eğitimimiz ne kadar başarılı ise uzaktan eğitimimiz de o kadar başarılı. Önemli olan uzaktan eğitime başlamadan önce ne kadar kronik sorununuzun...

1-Uzaktan eğitimimiz ne kadar başarılı? Yüz yüze eğitimimiz ne kadar başarılı ise uzaktan eğitimimiz de o kadar başarılı. Önemli olan uzaktan eğitime başlamadan önce ne kadar kronik sorununuzun olduğudur. Yani yüz yüze eğitimde tüm sorunlarını çözmüş bir ülke bir günde de uzaktan eğitime geçer. Biz tam olarak geçebildik mi? Hayır. Çünkü sorun çok.  

2-Uzaktan eğitim kaliteyi arttırır mı? Kalitenin çoğu zaman uzaklık ya da yakınlıkla alakası yoktur.  Bu, bir malı internetten ya da mağazadan almak gibidir. Yani sorun eğitimin kalitesidir. Hangi yöntemle elde edildiği değildir. Fakat uzaktan eğitim yüz yüze eğitime göre çok daha ekonomiktir. O yüzden geleceği parlak.

3-Televizyon mu canlı ders mi? Canlı ders. Çünkü TV’de etkileşim fırsatı yok. Öğrenci ve öğretmen canlı derste buluşmalı. Herkesin talebi bu yönde. Bizde üniversiteler en başında canlı derse geçti. Milli Eğitim’de ise kademeli olarak canlı derslere geçildi. Önce sekizinci ve on ikinci sınıflarda başlattı sonra da tüm sınıflarda...

4-Milli Eğitim’de öğrencilerin ilk dönem notu ile geçmeleri kararı doğru mu? Sekizinci ve on ikinci sınıflar için çok doğru. Ama diğer sınıflar için doğru olmadı. Dersleri uzaktan işleyip zamanı gelince sınav yapacağımızı ifade etmeliydik. Şimdi öğrencilerin ders çalışmaları ve yapılan canlı derslere katılmaları için çok daha az sebep var.

5-Millî Eğitim’de ikinci dönem neden sayılmıyor? Bakanlık öğrencilerin psikolojisini düşünüyor. Karar iyi niyetli. Öğrencilerin ders kaybı yaşamalarının önüne geçmek için de uzaktan dersler devam ettiriliyor. Ama bu uygulama öğrenci profilimize uygun değil. Çünkü bizim eğitim sistemimiz sınav merkezli. Öğrenciler sınavı olmayan dersi takip etmiyor.       

6-Türkiye’de internet altyapısı ve fiyatları uzaktan eğitim için yeterli mi? Çoğu bölgede yeterli. Ama eşitlik yok. Yüz yüze eğitimdeki dezavantajlı bölgeler uzaktan eğitimde de var. İnternet her bölgede hızlı ve sınırsız değil. Hızlı ve sınırsız paketler pahalı. Dolayısıyla maddi durumu zayıf olan öğrenciler hız ve kota problemi yaşayabiliyor.   

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sokrates’in Eğitim Metodu 27 Haziran 2021 | 447 Okunma Platon’a Göre Zorba 13 Haziran 2021 | 127 Okunma İlişkiler 23 Mayıs 2021 | 108 Okunma İbn Rüşd’e Göre Din Felsefe İlişkisi 09 Mayıs 2021 | 776 Okunma Platon’dan Dört Alıntı 02 Mayıs 2021 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar