TEOG Kaldırılsın! Okullar da Kapatılsın!

Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan'ın TEOG kaldırılacak açıklamasından sonra ortalık karıştı. Herkes telaş içerisinde. Ben de aynı kanattayım, TEOG kaldırılsın, niye mi?Önce OKS idi...

Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan'ın TEOG kaldırılacak açıklamasından sonra ortalık karıştı. Herkes telaş içerisinde. Ben de aynı kanattayım, TEOG kaldırılsın, niye mi?

Önce OKS idi sonra SBS oldu ve en sonunda TEOG oldu ama sorunlar bir türlü bitmedi.

Bilgisayar, cep telefonu, oyunlar ve sosyal medyanın pençesinde can çekişen gençlere bir darbede TEOG' dan geldi.

    Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın, eğitime yönelik derdine yapılan değişiklikler şifa olmadığı gibi yeni sıkıntılar doğurdu. Uygulamada ve uygulama mercilerinde sıkıntılar var.

    Çözün ne peki? Basit aslında, siyasi, dini veya kültürel görüşü ne olursa olsun eğitim alanında uzman kişiler bir araya getirilerek, istişare ile yeni bir sistem kurmak.

    Okullar konusuna gelecek olursak. Öğrenciler anaokulu ve ilkokulu okuduktan sonra, ortaokul ve lisede yabancı dil öğrenemeyecekse, okuma ve yazma alışkanlığı olmayacaksa, resim, müzik ve spor gibi bir hobisi olmayacaksa, okulu ve ders çalışmayı sevmeyecekse, kendini güzel ifade edemeyip iletişim sıkıntısı olacaksa, bir beceri ve yetenek kazanmayacaksa, bilimsel bir araştırma içine giremeyecekse, düşünme ve problem çözme becerisi gelişmeyecekse okulları kapatalım gitsin. Vakit kaybına gerek yok. Çıraklık sistemi getirelim. Kim ne olmak istiyorsa önce gitsin çıraklığını yapsın. Ve gerçek hayatı öğrensin. Bazı gerçekten özel meslekler dışında üniversite okumaya gerek yok. Bunlarda %10-20 zaten, TEOG'da, Üniversite sınavında çok iyi yerler ilk %10-20 de.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaşam sporu 03 Eylül 2018 | 2.345 Okunma Kaybolan Değerler 27 Ağustos 2018 | 156 Okunma Bayram sabahı 20 Ağustos 2018 | 3.424 Okunma Bir meslek niçin tercih edilir? 06 Ağustos 2018 | 2.321 Okunma Üniversite başarısı! 30 Temmuz 2018 | 2.547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar