Eğitim şart!

      Eğitim öğretim faaliyetleri açısından yılın en önemli döneminin içinde bulunmaktayız. Tercihlerin yapıldığı, kararların verildiği, kayıtların olduğu bir...

      Eğitim öğretim faaliyetleri açısından yılın en önemli döneminin içinde bulunmaktayız. Tercihlerin yapıldığı, kararların verildiği, kayıtların olduğu bir dönem.

     İlk önce TEOG tercihleri, devamında üniversite tercihleri şimdi ise lise kayıtları ve üniversite kayıtları...

Bu süreçte onlarca veli ve öğrenci ile görüştük. Fikir verdik, bilgi paylaştık, öneride bulunduk, insanları dinledik, tavsiye ettik vs. Elbette bizde gözlemlemeye ve öğrenmeye devam ettik.

   Eğitim bir süreç işi olduğu için verdiğimiz bir kararın doğru mu yanlış mi olduğunu en az 3 yıl sonra görebiliyoruz. Tabii ki aynı bölgede aynı öğrenci profilini gözlemleyebiliyorsanız netice alabiliyorsunuz. 6. Sınıfta okutup SBS ' ye hazırlayıp önce lise devamında üniversiteye gönderip tıp tercihinde bulunan öğrencilerim geçen yıl mezun oldular. 15 yıldan bahsediyorum. En uzun süreci belirttim, elbette lise de okutup daha önce de mezun olan öğrencilerim oldu.

   Yıllardır insanların en değerli varlıkları ile uğraşıyoruz; çocukları...

' Sözde çocukları ' diyorum çünkü ifade ederken doğru ama uygulamada farklı. Bir kişinin herhangi bir şeye verdiği değeri nasıl anlarız ? Ayırdığı zamandan, paradan, gösterdiği ilgiden.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaşam sporu 03 Eylül 2018 | 2.345 Okunma Kaybolan Değerler 27 Ağustos 2018 | 155 Okunma Bayram sabahı 20 Ağustos 2018 | 3.424 Okunma Bir meslek niçin tercih edilir? 06 Ağustos 2018 | 2.320 Okunma Üniversite başarısı! 30 Temmuz 2018 | 2.547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar