Tüm hikaye 'Avcı' olabilmek

Lider Başakşehir bir gol için bloklamalar dahil ortalama 6 şut çekerken, Trabzonspor 19.17 şutta 1 gol atabildi. Abdullah Avcı'nın ekibi, liderlikle kulüp ile hocanın aynı düşüncede birleştiğinde neler...

Lider Başakşehir bir gol için bloklamalar dahil ortalama 6 şut çekerken, Trabzonspor 19.17 şutta 1 gol atabildi. Abdullah Avcı'nın ekibi, liderlikle kulüp ile hocanın aynı düşüncede birleştiğinde neler olabileceğini gösterdi.

Geçen yaz Avrupa Şampiyonası bize şunları miras bıraktı: Savunma futbolu ve yerleşik dörtlü savunmanın panzehri 3'lü savunma dizilişi.

Fransa'ya tarihinin en yetenekli kadrosuyla gelmediği halde Fernando Santos, yetenekli oyuncularını savunma futbolu temelli doğru saha içi organizasyonuyla Portekiz'i zafere taşıdı.

Conte ise İtalya ile çarpıcı işler yaptıktan sonra Chelsea ile İngiltere liginin zirvesine yine 3'lü savunma oynatarak kuruldu.

On altı haftalık bölümde 3'lü savunma oynayan takım çıkmadı. Fakat savunma temeli sağlam takımların sayısında artış var.

Bu kulüplerin ortak özelliği ortalama bir Avrupa kulübü gibi düzenli oynamaya gayret ediyorlar, yetenekten çok oyun kalitesi ile çözüm üretmenin peşine düşüyorlar.

Bunu kulüp politikalarından çok hocaların istekleri ayakta tutuyor. Bu geçiş döneminde golsüz biten maç sayılarında geçen sezona göre artış oldu. Ancak tanımlanabilir maç sayısının gelecekte artacağının sinyallerini aldık.

2017'DE ÇETİN BİR YARIŞ UMUDU

Başakşehir liderliği alarak kulüp ile hocanın aynı düşüncede birleştiğinde neler olabileceğinin görülmesi açısından kazanılan liderlik farklı bir anlamı da taşıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 114 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar