Takım boyu

Fatih Terim “Bizim için ölçü maçı” demişti. Galatasaray’ın yerel rekabette aksayan, kısa metraj efor oyunu, Avrupa Ligi seviyesinde bile yetersiz kaldı. Evet, Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde santrforsuzluktan...

Fatih Terim “Bizim için ölçü maçı” demişti. Galatasaray’ın yerel rekabette aksayan, kısa metraj efor oyunu, Avrupa Ligi seviyesinde bile yetersiz kaldı. Evet, Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde santrforsuzluktan çok çekmişti. Fakat tek eksik golcüsünün olması değildi. Kolektif ve organize bir oyun rahatlığı, kadrodaki her oyuncuyu daha değerli hale getirebilirdi.

Devre arası transferlerinde savunma ve hücum agresifliğini artırma niyetindeki Fatih Terim’in Galatasaray’ı birlikte hareket etmekten uzak gözüktü. Evet, Benfica formda. Ancak çok önemli yeteneklerinden eksik geldiği İstanbul’da, hem avantajlı bir skor alınmalı hem de arada olumsuz anlamda bu kadar fark olduğu gözükmemeliydi.

Oyun üstünlüğünü hiçbir anında ele geçiremediği maçta, doğaçlama ve duygulara terk edilmiş bir takım vardı. Yakın geçmişte Hamza Hamzaoğlu’nun Galatasaray’ının Benfica’yı Bilal Kısa - Selçuk İnan orta sahası ile mağlup ederken gördüğümüz kurgudan eser yoktu.

Benfica oyunu da

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar