Sancılı doğum

Arda olsa ne olurdu? Kişileri tartışmaktan vazgeçip sistem takımı haline gelmeliyiz. Bunu kaç defa söylemeliyiz.Fatih Terim’in cesur kadro çıkarması normal. Ancak kadroya cesur tanımını yapan çift forvetle...

Arda olsa ne olurdu? Kişileri tartışmaktan vazgeçip sistem takımı haline gelmeliyiz. Bunu kaç defa söylemeliyiz.
Fatih Terim’in cesur kadro çıkarması normal. Ancak kadroya cesur tanımını yapan çift forvetle 4-4-2 dizilişi ile başlamamız değildi. Dörtlü orta sahanın oyuncusu olmayan iki kanat oyuncusu (Hakan Çalhanoğlu bir kanat oyuncusu değil) ile başlamamız ve birbirini tamamlamayan iki forvetle yer almamızdı.

Bunlar riski barındırıyordu ki, Ukrayna bu riski iyi değerlendirip hem maça iyi başladı hem de iki farkı yakaladı.
Sonrasında başlangıçta yaptığımız yanlışları düzeltmekle geçti koca bir maç. Fatih Terim’in başlangıç on birindeki tercihleri ne kadar tartışmalıysa sonrasındaki müdahaleleri tartışma götürmez doğruluktaydı.

Dün gece bireysel olarak da kötü performanslar vardı. Defansta Hakan Balta yavaş, Ömer Toprak dengesiz, Caner Erkin pozisyonunu kaybeden, orta sahada Mehmet Topal bildiğimiz kesicilikten uzak, Cenk Tosun yetersiz agresiflikte, Enes Ünal heyecanlıydı. Hakan Çalhanoğlu bir kanat oyuncusu olmadığı için etkisiz, Emre Mor hücumda yalnızdı.

İkinci yarı ile birlikte doğru oyunu oynamamış olabiliriz. Fakat pozisyonlarını doğru oynayan oyuncularla önce oyunu sonra skoru dengeledik. Rakibe pozisyon verdik, ama ilk yarıya oranla hücumda daha fazla tedirgin etmeyi bildik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 114 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar