Sakin ve kararlı

Tek taraflı bir oyun oldu. Galatasaray gol atmak için tüm gücüyle saldırdı, Malatyaspor sadece gol yememek için savundu. Asla topu kullanmak gibi bir dertleri yoktu. Özellikle ilk yarı. Bu bir strateji olabilir. Ancak hassas bir oranı...

Tek taraflı bir oyun oldu. Galatasaray gol atmak için tüm gücüyle saldırdı, Malatyaspor sadece gol yememek için savundu. Asla topu kullanmak gibi bir dertleri yoktu. Özellikle ilk yarı. Bu bir strateji olabilir. Ancak hassas bir oranı vardır. Kaçırdınız mı, tadı bozuk yemeğe benzer. Malatyaspor ilk yarı yemeğin altını yaktı.

Elbette maçın tamamen Malatyaspor sahasında oynanmasında,

Galatasaray’ın topu kaptırdıktan sonra çok çabuk geri kazanması önemli bir etkendi. Rakibine kalelerine yaklaşma fırsatı vermediler. İlk 45 dakikada Galatasaray rakip ceza sahasında 25 kez topla buluşurken, Malatyaspor sadece 5 kez başarabildi.

Bu rakamlar, pozisyon üstünlüğü getirmese de uzatma dakikalarında bir gol kazandırdı.

Alan bırakmayan Malatyaspor karşısında, dar alanda bireysel yeteneklerin gösterileceği hareketlilik gerekliydi. Feghouli ve Belhanda bu yönde takım arkadaşlarından iyilerdi.

Malatyaspor doğal olarak ikinci yarı strateji değiştirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar