Pas takımına dönüş

Maçın kalitesini artıran iki taraflı oyundur. Beş atan, liderliğe yükselen, şampiyonluğun en güçlü adayı mesajı çeken Beşiktaş'tan önce, Konyaspor'un da hakkını vermeli…...

Maçın kalitesini artıran iki taraflı oyundur. Beş atan, liderliğe yükselen, şampiyonluğun en güçlü adayı mesajı çeken Beşiktaş'tan önce, Konyaspor'un da hakkını vermeli… Maçın hiçbir anında kopmadılar. Çirkinleştirmediler. Oyuna asıldılar. Ancak güzelliğini artıran taraf, Beşiktaş karşısında çok fazla yapacak bir şeyleri yoktu. Yetenekli bir oyuncunuz çıkar, kilitlenen maçı alır. Eğer yetenekli tüm oyuncularınız hepsi birden iyi oynamaya karar verirlerse, dün geceki gibi 'Futbol böyle oynanır' dedirtir.

Babel adam eksilten, topsuz oyunda koşularıyla savunma oyuncularının pozisyon alışlarını arızaya uğratan ve ceza sahasını ikinci forvet olarak tamamlayıcı özelliğiyle ne kadar çok şey katacağını gösterdi. Dün ayrıca Adriano'ya yardımıyla, hakkında 'Takımı defansif arızaya uğratır mı?' konusunda 'Acabaları' da sildi attı. Talisca önce defanstan hücuma geçişte oyun kurucu, skor avantajını yakaladıktan sonra ikinci forvet oldu. Babel'e harika asist yaptı. Çok ön plana çıkmamasının sebebi, ondan daha iyi görünen oyuncuların olmasıydı.

Quaresma bugüne kadar hep estetik oynuyordu. Fakat ligin ikinci yarısında skor yapmayı düşünerek, oynayan bir Quaresma var. Maçın Cenk'ten sonra en iyisiydi. Cenk Tosun transfer haberlerinde hâlâ santrfor adı geçerken, Demba Ba tribünde maçı izlerler, Beşiktaş'ın santrforluğuna basamakları teker teker çıkıp, kuruldu. Üç golünde de vuruşları usta golcü temizliğindeydi. Etrafında nasılsa oynayanlar var, ceza sahasında bekleyip geleni atarım oyunu değildi onunki… Sahanın her alanında çalıştı ve hakkını üç golle aldı. Belki onun bu performansı Demba Ba sonrası için hâlâ düşünülen santrfor transferini rafa kaldırmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 114 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar