Ofsayttaki hakemler!

Deli gibi hazırlanırsın. Sınava girer, sorulara bir göz atarsın. Şaşırırsın! Neredeyse hepsi beklemediğin yerden gelmiştir. Bocalarsın. Hatırladıklarınla haletmeye çalışırsın....

Deli gibi hazırlanırsın. Sınava girer, sorulara bir göz atarsın. Şaşırırsın! Neredeyse hepsi beklemediğin yerden gelmiştir. Bocalarsın. Hatırladıklarınla haletmeye çalışırsın. Başakşehir FK’nın hali Attamah’ın golüne kadar çalışmadığı yerden soruyla karşılaşan öğrenci gibiydi.

Abdullah Avcı, Süper Lig’de maç öncesi rakip analizine çalışıp onların zayıf yanını kendine avantaja çevirecek taktiği (mikro taktik) üretmek için kafa yoran üç beş hocadan biri. Adana yetenekli oyuncuları ve geçmiş maçlardan daha disiplinli saha yayılımı ile Başakşehir’in tüm çalıştıklarını çöpe attı.

Visca ile sağ kanattan, Cengiz ile sol kanattan, arkalarındaki bekleri de ileri çıkararak hücum üstünlüğü kurmaya çalıştılar. Magaye, Koman ve sağ kanattan Digao başta olmak üzere arkadaki Adanasporlu oyuncular boş alanlara hızlı hücum edince Başakşehir defans ile hücum dengesini bozdular. Lideri savunma yapmak zorunda bıraktılar. Bolca geri koşturdular.

Adanaspor ilk yarıyı önde bitirmeyi hak etmişti. Defansif bir oyuncu olarak bilinen Attamah estetik bir hücumcu vuruşu ile attı golü. Sezonun ilk yarısının en güzel ilk 10 gol vuruşu arasına girer.

Adanaspor oyunu dar alanda oynamayıp geniş alanda oynadı. Rakibini kendi alanında kalesine yakın karşılamayıp ön alanda baskı yaptı. Bu sayede sahanın her alanını teke tek yetenek yarışına çevirdiler. Buna sahip oyuncuları ile de Başakşehir’i zorladılar.

Yedikleri golden devre sonuna kadar sallanan Adanasporlu futbolcular ikinci yarı bıraktıkları yerden devam ettiler. Attıkları gol zedelenen disiplinlerini kuvvetlendirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 114 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar