Muslera sayesinde!

Sahaya çıkan başlangıç on birlerinde sadece iki isim yeni transferdi. O da Galatasaray’da. Kiradan dönen kanat hücumcusu Bruma ve Melo’dan bu yana bir türlü dolmayan defansif orta sahanın yenisi Tolga...

Sahaya çıkan başlangıç on birlerinde sadece iki isim yeni transferdi. O da Galatasaray’da. Kiradan dönen kanat hücumcusu Bruma ve Melo’dan bu yana bir türlü dolmayan defansif orta sahanın yenisi Tolga Ciğerci.

Beşiktaş transfer mevsiminde güçlendirdiği kanat beklerinden yoksundu. Gomez gitmiş. Sosa koca bir yazı kaçak geçirmiş. Onlardan dolayı transferde enerjisini başka yöne harcayan yönetim, stoperi alıp getirememiş. Rodolfo hazır değil. Hal böyle olunca Beşiktaş’ta geçen senenin kadroda ikinci ve hatta çok kullanılmayan oyuncuları sahadaydı.
Her ne olursa olsun yirmi iki oyuncunun yirmisi geçen seneki kadronun oyuncusuysa daha ahenkli bir oyun bekliyor insan.
İki takım da bu görüntüden uzaktı. Oyun kaliteleri yaz kampında artmamış. Oyuncu kalitesine ihtiyaç duyuyorlar.

Dünkü oyun gösterdi ki Galatasaray’ın en kuvvetli olduğu hücum hattındaki bu kanat oyuncuları ile kontra atak takımına dönüşme riski var. Topu ileriye taşımak kadar tutabilmeliler. Bu konuda Eren Derdiyok ve Sneijder yalnız kaldı. Eren de henüz adapte olamamış.

Sinan ve Bruma iyi niyetli de olsa arkadaki savunmacılarla aralarındaki mesafe fazla. Özellikle defans yaparken bu sorun yaratıyor.

Oğuzhan forvet arkasında eridi oyun içinde. Atiba’nın yanında oynayıp önünde Sosa olduğundaki kadar göz alıcı olamadı. Cenk, Carolle’ün hatalı geri pasında bir pozisyon buldu. Atamadı.

Kaçırdığı 54’üncü dakikaya kadar onun bitiriciliğinden çok ona yeterince top getirememek eleştirilmelidir. Ancak özellikle normal sürenin son bölümünde kaçırdıkları Gomez’in bitiriciliğini arattı.

Quaresma kampa geç katıldığı için daha fazla çalışan Kerim’den dolayı ilk on birde başlamamış olmalı. Ancak görünen takımın onun kalitesine ihtiyacı olduğu. Tıpkı hücuma çıkabilmek için Galatasaray’ın Bruma’ya olduğu gibi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 114 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar