Kulüplerin tek kurtuluşu satılmaları mı?

Kulüpler maddi olarak dar boğazda. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un toplam borcu 7 milyar lirayı aştı. Üstelik son beş yılda borç oranı yüzde 248 arttı. Elbette bu tablo kötü...

Kulüpler maddi olarak dar boğazda. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un toplam borcu 7 milyar lirayı aştı. Üstelik son beş yılda borç oranı yüzde 248 arttı.

Elbette bu tablo kötü yönetimin sonucu.

Kulüplerin kurtulması için önerilen çözüm: “SAHİPLİK.”Gerçekten tek kurtuluş yolu satılmaları mı?

Bu öneriye Başakşehir FK ve Göztepe’ye bakarak hiç düşünmeden “Evet” dersiniz.

Peki Siirt JetPa’yı hatırlayan var mı?

1983-1984 senesinde profesyonel lige yükselen kulüp, 90’ların sonunda dönemin popüler şirketi JetPa’ya devredildi. İki yıl üst üste şampiyon olup Süper Lig’e çıktı.

Sergen Yalçın, Ersen Martin, Ceyhun Eriş, Oktay Derelioğlu, Alpay Özalan, Timuçin Beyazıt, Hamza Hamzaoğlu gibi dönemin şöhretli futbolcularını transfer etti

Sonra… Kulüp binasının kirası ödenemez hale geldi. Şehirde eşyalarını koyacak ücretsiz depo bulamadı.

2013-2014 sezonunda parasızlıktan deplasmana gidemeyince iki kez maça çıkmadı. Statü gereği amatöre düştü. 2015’de kulüp kapatıldı.

İstanbulspor... Dönemin prensi Cem Uzan satın aldı. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’a aldığı oyuncularla kafa tuttu. Kiminin şampiyonluk adayı oldu.

Sahipler ilk olarak kulübün rengini ve logosunu değiştirmek isteyince, karşı çıkan kulübün arkasındaki İstanbul Erkek Liseliler olmasa; bir dönem imza yetkisi kulübün sahibinin şoföründeyken, o kişi bulunamadığı için işler kilitlendiğinde kulüp yok olur giderdi.

Yimpaş Yozgatspor… Farklı değil. Adını Yozgatspor A.Ş yaptı. İki yıldır liglere katılmıyor. Gelecek sene de katılmazsa TFF kulübün lisansını iptal edecek ve kulüp tarihe karışacak.

Düşünsenize. Çiftlik Bank’ın sahibi futbolun popülerliğini kullanmak isteseydi. Bir kulüp satın almış olsa, bugün o kulübün geleceğini konuşuyor olmaz mıydık?

Sahiplik konusunda bu örnekler varken, kulüpler için tek kurtuluş satılmaları demek anlamsızdır. Her halükarda çözüm: “Dürüst yöneticiler ve sıkı denetimdir!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 84 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 295 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 112 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 73 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar