Hatalı kadro çıkınca!

Ne acayip maçtı? Galatasaray zirvedeki tüm takımların kaybettiği haftada galibiyet için çıktığı maçta fark da yiyebilirdi, son beş dakikada 2-0'dan destansı bir geri dönüş de yapabilirdi. Sondan...

Ne acayip maçtı? Galatasaray zirvedeki tüm takımların kaybettiği haftada galibiyet için çıktığı maçta fark da yiyebilirdi, son beş dakikada 2-0'dan destansı bir geri dönüş de yapabilirdi.

Sondan başlayalım. Eren Derdiyok o golü atsa 'Şampiyonluk puanı' denirdi. Hüseyin Göçek'in elle itmeye verdiği karar olmasa Kayseri yıkılabilirdi. Tıpkı Deniz'in el kararında tam tersi olabileceği gibi. Genelde iyi yönettiği maçın sonunda verdiği o karar tartışılır.

Riekerink'in yaptığı tüm tercihlerin tartışılacağı gibi. Maça Podolski'nin arkasına üç hızlı koşucuyu yerleştirerek on biri kurması hataydı. Podolski merkezdeki pasör olacaktı. Peki hızlı oyuncuların getireceği topu kim bitirecekti!

Kayseri doğru baskıları yaparak topu da getirtmedi. Getirilen nadir topları da Rodrigues ve Bruma isabetsiz şut attı.
Solda ve sağda iki çabuk oyuncuyu kullan. Doğrusu bu. Doğru ikili de Rodrigues ve Bruma. Fakat merkezi Podolski ve Eren ile kur. Podolski geriye devrilsin. Pasör olsun. Eren de bitirici olarak stoperlerin arasına koşu atsın.

Hafta boyunca Riekerink'in oyuncularına video analiz ile Kayseri'yi ezberlettiği haberleri yazıldı. Neyi izledilerse yanlış izlemişler. Kayseri'nin deplasmanda bu kadar önde oynayacağını düşünmemiş olmalılar. Ancak Sergen Yalçın geldiği günden bu yana cesur oynatıyor. Bunu düşünmelilerdi.

Kayserili futbolcuların karşısında defansif olarak doğru yerleşimi yapamadılar. Rakiplerine uzak kaldılar. Pas arası ve topa ilk hamleyi yapmadılar. Kayseri'ye topu rahat kullanma imkanı verdiler. Kafa topu hastalığından sonra yedikleri iki golle de tamamen dağıldılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 114 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar