Günlük performans

Avrupa Şampiyonası elemelerinde Dünya Şampiyonu Fransa karşısında oynadığımız maçlara taktiğin zaferi demiştim. Bir yıl ertelemeyle oynadığımız 2020 Avrupa Şampiyonası öncesi Hollanda...

Avrupa Şampiyonası elemelerinde Dünya Şampiyonu Fransa karşısında oynadığımız maçlara taktiğin zaferi demiştim. Bir yıl ertelemeyle oynadığımız 2020 Avrupa Şampiyonası öncesi Hollanda ve Norveç galibiyetlerinde, taktiksel olgunluğa doğru gittiğimizi düşünmüştüm. Letonya beraberliğini olabilecek futbol cilvesi olarak değerlendirmiştim.

Önce Avrupa Şampiyonası, sonrasında hocanın basın toplantıları ve Dünya Kupası elemelerindeki Karadağ, Cebelitarık maçları; 'O maçlar taktiğin zaferi miydi, yoksa futbolcuların günlük performansına bağlı alınan sonuçlar mıydı?' diye sorgulattı kendimi.

Korkarım ki, taktiksel yönü güçlü bir takımdan ziyade, günlük iyi performanslara ihtiyaç duyan bir milli takımız. Tersi olsa giren çıkan kim olursa olsun, oyunun değişmediği bir takımımız olur. Bizdeyse oyuncu değişiklikleriyle bile oyun iyiden kötüye dönebiliyor. Karadağ maçı buna örnek. Dün bunun tersi oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 297 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 73 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar