Geleceğe ilk adım

Fenerbahçe’nin yediği gol, takım olarak kötü savunma yaptıkları için yedikleri bir gol değildi. Jailson’un yanlış pozisyon aldığı için bireysel hatadan yediği bir goldü. Defans...

Fenerbahçe’nin yediği gol, takım olarak kötü savunma yaptıkları için yedikleri bir gol değildi. Jailson’un yanlış pozisyon aldığı için bireysel hatadan yediği bir goldü. Defans dörtlüsünün üçünün ideal oyuncularının olmadığı bir takıma göre iyi takım savunması yaptılar. Organize atak yaptılar. Pozisyonunda olmayan oyuncularının dezavantajını yaşadı. Özellikle Crivelli, Jailson’un üzerine oynadığı her an fi ziksel olarak üstünlük sağladı.

Fenerbahçe geçen sezon hiç olmadığı kadar organize bir takım görüntüsündeydi. Yenik durumdayken bile olumlu bir futbol oynadı. Topu hızlı çevirdi. Boş alanları değerlendirdi. Ofsayttan attığı gol, Vedat Muriqi’nin direğe takıldığı pozisyon ve yediği golden önce Deniz ile yarattığı atak bu olumlu oyunun meyveleriydi. Sorunları bitiricilikteydi.

Okan Buruk, rakibinin defansında yaşadığı krizi değerlendirmek için ofansif bir takım kurmuş. Onlar da top kendilerindeyken bunun avantajını kullandılar.

Daha az topa sahip olmala

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 84 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 295 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 112 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 73 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar